2020. augusztus 8.,
szombat, László napja

Fendler Judit: Teljes radiológiai eszközparkkal bővül a Szegedi Tudományegyetem

Hír TV

2020. május 29., péntek 19:14

Heteken belül a betegellátás szolgálatába állnak azok a legmodernebb radiológiai és képalkotó berendezések, amelyeket a Szegedi Tudományegyetem 4,8 milliárdos kormányzati támogatásból vásárolt meg. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellára volt Velkovics Vilmos vendége a Magyarország élőben extra műsorában.

„Milyen berendezésekről van szó?(…)"

-          kérdezte a műsorvezető.

„Teljes radiológiai eszközparkról, radiológiai és nukleáris medicinai eszközparkról beszélünk. Ezt sorolhatnám tulajdonképpen majdhogynem százas nagyságrendű eszközparkról beszélünk, ami mindenki számára nyilvánvaló. MR berendezés, CT berendezés, nukleáris medicinák, mammográfiák, intervenciós radiológiás berendezések, csontsűrűségmérő berendezések, röntgenek, ultrahangok, tehát minden.”

-          válaszolta Fendler Judit.

„Most alapjaiban változott meg a helyzet. A kormány adott majdnem 5 milliárd forintot – ahol orvosokat képeznek, orvosi kutatások zajlanak, ahol diákok vannak, ahol betegek vannak – vegyenek maguknak berendezéseket. Mit szól ez a bizonyos cég ehhez, akinek még ugye, ha jól számolom 9 évig van szerződése?”

-          tette fel a kérdést Velkovics Vilmos.

„Nyilvánvaló módon nem örülnek neki, de azért azt el kell mondani, hogy ez a szerződés, ami még 2004-ben köttetett 25 évre rendes felmondási lehetőség nélkül nyilvánvaló módon nem tarthat ki 25 évig, hiszen nem lehet előre lemodellezni 25 évre azokat a gazdasági, társadalmi, egészségügyi változásokat, amik érintik ezt a területet. (…)”

-          felelte a kancellár.

Hír TV