2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Fekete Péter: Az államnak kutya kötelessége, hogy segítsen

1 milliárd forinttal támogatja a kormány a koronavírus járvány miatt munka nélkül maradt független művészeket, a támogatás részleteiről Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

  • Fekete Péter: Az államnak kutya kötelessége, hogy segítsen

A művészek nem rászorultság alapon kapják a támogatást, hanem pályázniuk kell érte. Fekete Péter elmondta, hogy egy nagyon egyszerű pályázatról van szó, melyben a művészek közlik, hogy milyen fellépésektől estek el. Gyakorlatilag előre kifizetik a művészek gázsiját cserébe nekik ezt majd a későbbiekben le kell dolgozniuk. Különböző rendezvényeken, akár kis falvakban is segítve ezzel a kulturális élet színesítését. A támogatás megközelítőleg 3000 művészt érint majd, akik nincsenek főállásban valamilyen társulatnál. Az összegekről független nemzetstratégiai intézmények döntenek majd.

  • A Hagyományok háza – néptánc és népi művészek
  • Nemzeti Színház – színészek, bábszínészek
  • Nemzeti Táncszínház – kortárstánc előadók
  • Petőfi Irodalmi Múzeum – könnyűzenei előadók
  • BMC – jazz zenészek
  • Fővárosi Nagycirkusz - artisták

A kultúráért felelős államtitkár ezúton is köszönetet mondott az előadóknak, művészeknek véleménye szerint a frontvonalban dolgozók után nekik köszönhetik a magyar emberek a legtöbbet, hiszen munkásságukkal segítették a lelki egyensúly megőrzését, mely nagyban hozzájárult az elmúlt időszak átvészeléséhez.

A teljes beszélgetés:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!