2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Napi aktuális 10:30

Magyarország élőben

Farkas Örs: Soros György segítségnyújtásának mindig ára van

A nemzeti konzultációnak mindig is az volt a célja, hogy az emberekkel egyetértési pontokat találjunk, a magyarok mondják el fontos kérdésekben a véleményüket - mondta el Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A szóvivő Soros György újabb színre lépése kapcsán pedig megjegyezte, hogy az üzletember nem először akar megtévesztő gazdasági manővert végrehajtani Európában.

  • Farkas Örs: Soros György segítségnyújtásának mindig ára van

Nemzeti konzultációt indít a kormány a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról – erről beszélt Orbán Viktor reggel a Kossuth rádió műsorában. Mire kíváncsi pontosan a kormány, és mi a céljuk az újabb nemzeti konzultáció elindításával – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Farkas Örsnek.

A nemzeti konzultációnak mindig is az volt a célja, hogy az emberekkel egyetértési pontokat találjunk, a magyarok mondják el fontos kérdésekben a véleményüket, és a kormány ezek fényében képviselhet egy ügyet Brüsszelben vagy alkothat jogszabályokat. A sorban ez lesz a kilencedik konzultáció

– mondta el a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. 

Farkas Örs kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány egy új helyzetet okozott mind idehaza, mind Európában, és most bizonyos tekintetben újra kell indítani az életet Magyarországon, ennek része a gazdaság újraindítása is. Utóbbival kapcsolatban fontos döntések születtek az elmúlt időszakban, és Európa is fontos lépésekre készül, ezekben szeretnék a magyar állampolgárok véleményét kikérni. A kérdőív az előttünk álló időszakot célozza meg, a kérdések kidolgozása még most is tart, de az elkövetkező hetekben a konzultációs ívet mindenki kézhez kapja majd– húzta alá a szóvivő.

Ezt követően Velkovics Vilmos arra volt kíváncsi, hogy mi történik akkor, hogyha a rádiós interjúban kiemelt, Soros-féle örök kötvényekre a magyarok igent mondanak.

Ha a magyarok azt mondják, hogy ez egy jó megoldás, akkor a kormánynak e szerint kell eljárni

– jelentette ki a szóvivő, majd emlékeztetett arra, hogy Soros Györgynek nem ez az első megtévesztő gazdasági húzása.

Nem ez az első eset, hogy nyerészkedni akar ott, ahol megbomlik a gazdasági egyensúly. Ez történt többek között 1989-ben Németországban vagy Magyarországon. Most pedig azt ajánlotta fel Európának, hogy kisegíti őket, viszont ennek a segítségnek ára van, „amíg világ a világ” azoknak az országoknak fizetniük kell neki, akik beleugranak ebbe a kölcsönbe

– hívta fel a figyelmet Farkas Örs.

A beszélgetés hátralévő részében a szóvivő a korlátozások feloldásának menetét ismertette. Farkas Örs kiemelte, hogy a járvány elleni védekezés azért volt sikeres, mert minden döntést időben hozott meg a kormány. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hozzátette az élet újraindításánál is ugyanilyen gyorsan reagálnak a döntéshozók, de a fesztiválok egyelőre még nem tarthatóak meg.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó tartalmak:

Orbán Viktor: Nemzeti konzultáció kezdődik

Hollik: A kormány most is kikéri a magyar emberek véleményét

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!