2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Farkas Örs: Minden adat, amit Karácsony Gergely kért megvan és rendelkezésre áll

Szerdán dönt a kormány, hogy Budapesten és Pest megyében maradnak-e a bevezetett szigorítások, a részletekről Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Farkas Örs: Minden adat, amit Karácsony Gergely kért megvan és rendelkezésre áll

Farkas Örs elmondta a kormány a főváros vezetése és az operatív törzs javaslatai által fogja meghozni döntést. Karácsony Gergely, főpolgármester részéről egy hete kérik az állásfoglalást. A főpolgármester azt állítja, hogy nem kapja meg a megfelelő információkat, amiket kért, Farkas Örs ezt azonban cáfolta, mivel minden, a főpolgármester által kért adat elérhető a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán, valamint a koronavírus.gov.hu oldalon, illetve az operatív törzs sajtótájékoztatóin is elhangzottak.

Minden adat, amit kért az megvan és rendelkezésre áll

A szóvivő kijelentette, sokkal inkább időnyerésről van szó, minthogy valódi információkhoz szeretne jutni.

Továbbra is az idősotthonok jelentik a legnagyobb gócpontokat, amíg itt nincs érdemi előrelépés, amíg a főpolgármester nem tudja megfelelően kontrollálni a helyzetet, addig problémás lehet a lazítások feloldása.

A szóvivő a Kúria Gyöngyöspatával kapcsolatos döntéséről elmondta, hogy a kormányzat a bírósági döntést be fogja tartani, azonban a jövőben a kormányzat felül fogja vizsgálni a pereken nyerészkedő szervezeteket, hogy ezt a fajta tevékenységet meggátolhassák. Farkas Örs szerint a Kúria döntése igazságtalan és a településen és a társadalmon belül is ki fogja élezni az ellentéteket

Szóba került még a műsorban a szerdáról csütörtökre áttett Európai Parlamenti meghallgatás, melyről elmondta, hogy korábban már vezető európai politikusok is kimondták, hogy semmilyen jogi alapja nincs a koronavírus-törvényt ért támadásoknak, így egy politikai akcióról van szó Magyarország ellen. Azok névsora, akik ezt a kezdeményezést benyújtották gyakorlatilag egyezik azokéval, akik a migrációs politikája miatt támadták a kormányt korábban.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!