2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Farkas Örs: Minden adat, amit Karácsony Gergely kért megvan és rendelkezésre áll

Szerdán dönt a kormány, hogy Budapesten és Pest megyében maradnak-e a bevezetett szigorítások, a részletekről Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Farkas Örs: Minden adat, amit Karácsony Gergely kért megvan és rendelkezésre áll

Farkas Örs elmondta a kormány a főváros vezetése és az operatív törzs javaslatai által fogja meghozni döntést. Karácsony Gergely, főpolgármester részéről egy hete kérik az állásfoglalást. A főpolgármester azt állítja, hogy nem kapja meg a megfelelő információkat, amiket kért, Farkas Örs ezt azonban cáfolta, mivel minden, a főpolgármester által kért adat elérhető a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán, valamint a koronavírus.gov.hu oldalon, illetve az operatív törzs sajtótájékoztatóin is elhangzottak.

Minden adat, amit kért az megvan és rendelkezésre áll

A szóvivő kijelentette, sokkal inkább időnyerésről van szó, minthogy valódi információkhoz szeretne jutni.

Továbbra is az idősotthonok jelentik a legnagyobb gócpontokat, amíg itt nincs érdemi előrelépés, amíg a főpolgármester nem tudja megfelelően kontrollálni a helyzetet, addig problémás lehet a lazítások feloldása.

A szóvivő a Kúria Gyöngyöspatával kapcsolatos döntéséről elmondta, hogy a kormányzat a bírósági döntést be fogja tartani, azonban a jövőben a kormányzat felül fogja vizsgálni a pereken nyerészkedő szervezeteket, hogy ezt a fajta tevékenységet meggátolhassák. Farkas Örs szerint a Kúria döntése igazságtalan és a településen és a társadalmon belül is ki fogja élezni az ellentéteket

Szóba került még a műsorban a szerdáról csütörtökre áttett Európai Parlamenti meghallgatás, melyről elmondta, hogy korábban már vezető európai politikusok is kimondták, hogy semmilyen jogi alapja nincs a koronavírus-törvényt ért támadásoknak, így egy politikai akcióról van szó Magyarország ellen. Azok névsora, akik ezt a kezdeményezést benyújtották gyakorlatilag egyezik azokéval, akik a migrációs politikája miatt támadták a kormányt korábban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!