2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Farkas Örs: Magyarország a magyar emberek érdekeit képviseli

A magyarok és a lengyelek annak a politikai szándéknak tettek eleget Brüsszelben, amellyel őket a saját hazájukban megbízták - többek között erről beszélt Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási központ szóvivője a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában. A szóvivő arra is kitért, hogy az idén már érkezhet hazánkba vakcina, és abban bíznak, hogy jövő év elején már kezdetét veheti a lakosság oltása.

  • Farkas Örs: Magyarország a magyar emberek érdekeit képviseli

Földi-Kovács Andrea elsőként felidézte, hogy tegnap a 27-ek rábólintottak a Magyarország, Lengyelország és Németország között létrejött kompromisszumra. Miért pont Magyarország és Lengyelország vétózott – tette fel a kérdést a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének.

Talán ez a két ország az, ahol a kormánypártok, illetve a kormánypárti koalíciók között nincs baloldali párt.

A magyarok és a lengyelek annak a politikai szándéknak tettek eleget, amellyel őket a saját hazájukban megbízták

– válaszolta Farkas Örs.

Majd hozzátette, hogy végül kiderült, sokan gondolkoztak hozzájuk hasonlóan, elég csak a visegrádi négyekre, a balti államokra vagy Szlovéniára gondolni. (…)

Egy ilyen világjárvánnyal megterhelt, gazdasági nehézségekkel sújtott helyzetben sem a magyar, sem a lengyel kormány nem akar politikai játszmákban részt venni, és végül az Unió is elfogadta ezt az álláspontot

– hangsúlyozta a szóvivő.

Farkas Örs ennek kapcsán arra is rámutatott, hogy a magyar baloldal túl messzire ment ebben a témában, hiszen képesek lettek volna megfosztani hazánkat fontos pénzügyi forrásoktól is annak érdekében, hogy politikai előnyt kovácsoljanak ebből a helyzetből. Most pedig az bántja őket, hogy a magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli. A tegnapi győzelmet pedig az is mutatja, hogy maga Soros György is elismerte azt, hogy óriási vereséget szenvedett.

A beszélgetés során érintették azt is, hogy az Európai Bizottság még az idén engedélyezheti egy vagy két koronavírus elleni vakcina forgalomba hozatalát. Ezzel kapcsolatban Farkas Örs leszögezte, hogy

a legfontosabb szempontjuk az, hogy minél hamarabb legyen alkalmazható vakcina Magyarországon. 

Majd megjegyezte, hogy mindenhol az utolsó  fázisban járnak a vakcinavizsgálatok, de idehaza az elsődleges szempont, hogy olyan vakcinával oltsanak majd, amelyet a magyar hatóságok biztonságosnak ítélnek meg. (...) Az idei évben már érkezhet oltóanyagot Magyarországra, a hatóságok vizsgálják majd meg ezek biztonságosságát. Abban bízunk, hogy a jövő év első felében már megkezdődhet a vakcinálás - húzta alá.

Az oltás önkéntes és ingyenes, és az erre való regisztráció sem kötelező érvényű, de akik regisztrálnak, azokkal felveszik majd a kapcsolatot

- tette hozzá a szóvivő.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!