2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Magyarország élőben

Farkas Örs: Magyarország a magyar emberek érdekeit képviseli

A magyarok és a lengyelek annak a politikai szándéknak tettek eleget Brüsszelben, amellyel őket a saját hazájukban megbízták - többek között erről beszélt Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási központ szóvivője a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában. A szóvivő arra is kitért, hogy az idén már érkezhet hazánkba vakcina, és abban bíznak, hogy jövő év elején már kezdetét veheti a lakosság oltása.

  • Farkas Örs: Magyarország a magyar emberek érdekeit képviseli

Földi-Kovács Andrea elsőként felidézte, hogy tegnap a 27-ek rábólintottak a Magyarország, Lengyelország és Németország között létrejött kompromisszumra. Miért pont Magyarország és Lengyelország vétózott – tette fel a kérdést a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjének.

Talán ez a két ország az, ahol a kormánypártok, illetve a kormánypárti koalíciók között nincs baloldali párt.

A magyarok és a lengyelek annak a politikai szándéknak tettek eleget, amellyel őket a saját hazájukban megbízták

– válaszolta Farkas Örs.

Majd hozzátette, hogy végül kiderült, sokan gondolkoztak hozzájuk hasonlóan, elég csak a visegrádi négyekre, a balti államokra vagy Szlovéniára gondolni. (…)

Egy ilyen világjárvánnyal megterhelt, gazdasági nehézségekkel sújtott helyzetben sem a magyar, sem a lengyel kormány nem akar politikai játszmákban részt venni, és végül az Unió is elfogadta ezt az álláspontot

– hangsúlyozta a szóvivő.

Farkas Örs ennek kapcsán arra is rámutatott, hogy a magyar baloldal túl messzire ment ebben a témában, hiszen képesek lettek volna megfosztani hazánkat fontos pénzügyi forrásoktól is annak érdekében, hogy politikai előnyt kovácsoljanak ebből a helyzetből. Most pedig az bántja őket, hogy a magyar kormány a magyar emberek érdekeit képviseli. A tegnapi győzelmet pedig az is mutatja, hogy maga Soros György is elismerte azt, hogy óriási vereséget szenvedett.

A beszélgetés során érintették azt is, hogy az Európai Bizottság még az idén engedélyezheti egy vagy két koronavírus elleni vakcina forgalomba hozatalát. Ezzel kapcsolatban Farkas Örs leszögezte, hogy

a legfontosabb szempontjuk az, hogy minél hamarabb legyen alkalmazható vakcina Magyarországon. 

Majd megjegyezte, hogy mindenhol az utolsó  fázisban járnak a vakcinavizsgálatok, de idehaza az elsődleges szempont, hogy olyan vakcinával oltsanak majd, amelyet a magyar hatóságok biztonságosnak ítélnek meg. (...) Az idei évben már érkezhet oltóanyagot Magyarországra, a hatóságok vizsgálják majd meg ezek biztonságosságát. Abban bízunk, hogy a jövő év első felében már megkezdődhet a vakcinálás - húzta alá.

Az oltás önkéntes és ingyenes, és az erre való regisztráció sem kötelező érvényű, de akik regisztrálnak, azokkal felveszik majd a kapcsolatot

- tette hozzá a szóvivő.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!