2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Farkas Örs: Közvetlen támogatást kapnak a zeneipar szereplői

Elrontott Lánchíd-felújítási tender, garázskoncertek és beutazási korlátozás. Többek között ezekről a témákról kérdezte Farkas Örsöt, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjét Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

  • Farkas Örs: Közvetlen támogatást kapnak a zeneipar szereplői

Európa több országában folyamatosan nő a fertőzések száma, és ezekre a változásokra reagál a magyar kormány. Például Spanyolországot átsorolták a sárga sávba az eddigi zöld minősítésből. Mikortól hatályos ez a módosítás – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

Az operatív törzs hétről-hétre vizsgálja a különböző országokban zajló vírusfolyamatokat, és mindig javaslatot tesznek a kormánynak, amely szerdán hoz döntést, és ezek a módisítások péntektől érvényesek

– válaszolta a kormányszóvivő. Többek között a döntést befolyásolja, hogy az országokban mennyi új fertőzött van, és ehhez kapcsolódóan azt is meg kell vizsgálni, hogy az új betegek mennyire lokalizálhatóak, mennyire áll fent az esetükben a tovább fertőzésnek a kockázata. A következő hetekben elképzelhető történik még ilyen átsorolás, ez az adott országok járványügyi helyzetétől függ – hívta fel a figyelmet Farkas Örs.

A beszélgetés során érintették a koronavírus-járvány kapcsán nehéz helyzetbe került zeneipar ügyét is, illetve azt, hogy a szektor képviselői közül páran meglehetősen súlyos kijelentéseket tettek annak kapcsán, hogy őket kevésbé segíti a kormány. Földi-Kovács Andrea felidézte, hogy

született már döntés egy több mint 5 milliárdos támogatási csomagról, most pedig egy újabb 2,12 milliárdos keretet is rendelkezésre bocsátottak.

A műsorvezető arra volt kíváncsi, hogy ezekre kik és mi módon pályázhatnak.

Farkas Örs a kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy a zeneipari szektorban nem tudott újraindulni az élet, ezért közvetlen segítséget igyekszik nyújtani a kormány a zenekaroknak, a fellépőknek, az őket segítő személyzetnek, de a kluboknak és a rendezvényhelyszíneknek is.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!