2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Kémek a porfészekben - Rimmer Gábor története

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Farkas Örs: Közvetlen támogatást kapnak a zeneipar szereplői

Elrontott Lánchíd-felújítási tender, garázskoncertek és beutazási korlátozás. Többek között ezekről a témákról kérdezte Farkas Örsöt, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjét Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

  • Farkas Örs: Közvetlen támogatást kapnak a zeneipar szereplői

Európa több országában folyamatosan nő a fertőzések száma, és ezekre a változásokra reagál a magyar kormány. Például Spanyolországot átsorolták a sárga sávba az eddigi zöld minősítésből. Mikortól hatályos ez a módosítás – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

Az operatív törzs hétről-hétre vizsgálja a különböző országokban zajló vírusfolyamatokat, és mindig javaslatot tesznek a kormánynak, amely szerdán hoz döntést, és ezek a módisítások péntektől érvényesek

– válaszolta a kormányszóvivő. Többek között a döntést befolyásolja, hogy az országokban mennyi új fertőzött van, és ehhez kapcsolódóan azt is meg kell vizsgálni, hogy az új betegek mennyire lokalizálhatóak, mennyire áll fent az esetükben a tovább fertőzésnek a kockázata. A következő hetekben elképzelhető történik még ilyen átsorolás, ez az adott országok járványügyi helyzetétől függ – hívta fel a figyelmet Farkas Örs.

A beszélgetés során érintették a koronavírus-járvány kapcsán nehéz helyzetbe került zeneipar ügyét is, illetve azt, hogy a szektor képviselői közül páran meglehetősen súlyos kijelentéseket tettek annak kapcsán, hogy őket kevésbé segíti a kormány. Földi-Kovács Andrea felidézte, hogy

született már döntés egy több mint 5 milliárdos támogatási csomagról, most pedig egy újabb 2,12 milliárdos keretet is rendelkezésre bocsátottak.

A műsorvezető arra volt kíváncsi, hogy ezekre kik és mi módon pályázhatnak.

Farkas Örs a kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy a zeneipari szektorban nem tudott újraindulni az élet, ezért közvetlen segítséget igyekszik nyújtani a kormány a zenekaroknak, a fellépőknek, az őket segítő személyzetnek, de a kluboknak és a rendezvényhelyszíneknek is.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!