2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Magyarország élőben

Farkas Örs: Jelenleg nincs járványhelyzet Magyarországon

Minden környező országban megjelent a koronavírus, itthon négy fertőzöttet diagnosztizáltak és 39-en vannak karanténban. A legfrissebb információkat Farkas Örs a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője mondta el a HírTV Magyarország élőben című műsorában.

  • Farkas Örs: Jelenleg nincs járványhelyzet Magyarországon

"Nyilván a hatóságok abban az esetben tudnak hatékonyan eljárni, hogyha az adott személyről már vagy bebizonyosodott, hogy fertőzött vagy egy fertőzöttel összefüggésbe hozható. Ebben az esetben valóban magának a hallgatónak kellett volna alávetni magát annak a protokolnak, amit az egyetem ajánlott, de tekintettel erre az esetre és szembesülve azzal, hogy láthatóan nem tudatosult kellően a diákokban vagy a lakosság egy részében az, hogy pontosan itt milyen helyzettel is állunk szemben, éppen ezért a kormányzat ismételten a felsőoktatás, illetve közoktatási intézményekhez fordult, hogy hívják fel a hallgatóik figyelmét arra, hogy milyen eljárás rend lépett életbe”

- mondta a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. Hozzátette, a kormányzat abban a pillanatban, hogy megtudta, hogy felütötte a fejét Kínában a koronavírus, létrehozta az Operatív Törzset és a napokban elindultak a folyamatos sajtótájékoztatók mellett az internetes platformok is, melyek a folyamatos tájékoztatásért felelnek. Ez a koronavirus.gov.hu, a Koronavírus tájékoztató oldal nevű Facebook felület és a magyarul nem beszélőknek pedig az abouthungary.hu oldal. 
Farkas Örs arról is beszélt, hogy az iráni vízumok kiadását határozatlan időre felfüggesztik.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!