2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Magyarország élőben

Farkas Örs: Az emberek a saját érdekükben ne keressenek kibúvókat

Kialakult egy világjárvány, ami az emberek egészségét, vagy akár életét veszélyezteti és a kór terjedéséből kifolyólag létrejött egy gazdasági válság, ami a jövőnket veszélyezteti, így olyan döntéseket kell hozni, amelyek elsődlegesen az emberi élet védelmét tartják szem előtt, ugyanakkor nem túlzóak és nem kötik olyan módon gúzsba a gazdaságot, amely később felesleges károkat okoz – hívta fel rá a figyelmet Farkas Örs azzal kapcsolatban, hogy határozatlan időre meghosszabbították a kijárási korlátozást. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője továbbra is arra biztatta az embereket, hogy ne induljon útnak, hanem maradjon otthon.

  • Farkas Örs: Az emberek a saját érdekükben ne keressenek kibúvókat

Farkas Örs szerint a korlátozások észszerűnek és elegendőnek bizonyultak az elmúlt időszakban, sikerült ellaposítani a járvány terjedésének görbéjét, a cél pedig az, hogy az emberek továbbra is betartsák az intézkedéseket.

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy érezhetően megnőtt az autósok száma a fővárosban, a szóvivő elmondta, ez részben köszönhető a jó időnek, illetve annak is, hogy a kormány olyan lépéseket hozott, amelyek arra irányultak, minél kevesebben használják a tömegközlekedést, ezt szolgálta egyebek közt az ingyenes közterületi parkolás is.

Farkas Örs, kiemelte a rendőrség mostantól határozottabban fog fellépni a korlátozások betartása érdekében. Várhatóan a négynapos ünnep alatt többen keresnek majd kibúvókat – de mint azt közölte – jobb, ha ezt a saját védelmük érdekében nem teszik.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!