2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Farkas Örs: A kormány szerint jövő nyáron lehet vakcina

Már 25 ezer felett az aktív koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon. A kormány számításai szerint jövő nyáron lehet vakcina, addig pedig valószínűleg együtt kell élni a járvánnyal. Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Farkas Örs: A kormány szerint jövő nyáron lehet vakcina

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy várhatóan jövő nyár előtt nem lesz a koronavírus elleni vakcina Magyarországon, ezért a következő év közepéig gyakorlatilag együtt kell élnünk a járvánnyal.

„A járványnak az egészségügyi vonatkozásai mellett legalább olyan fontosak a gazdaságra gyakorolt hatásai is. (…) Nem számíthatunk arra, hogy magát a járványt leküzdeni a következő vagy belátható időn belül, hónapokon belül sikerülne. Éppen ezért az egészségügynek is és a gazdaságnak is arra kell felkészülnie, hogy a következő hónapokban nem fog még visszaállni teljes körűen a korábbi rend.”

- hangsúlyozta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

Európa-szerte elsőként születtek Magyarországon olyan intézkedések, melyek segítették azokat a területeket, melyeknek nagyobb szüksége volt rá. Ez a mostani gazdasági helyzetben sincs másként. Egyes területeken, például a gazdaság szintje nem csak nem állt le, de majdnem ugyanúgy tud működni, mint a korábbi, koronavírus előtti időszakban.

Az állam feladata, hogy levegye a terhet a gazdaság szereplőiről, az emberekről és a megfelelő intézkedések bevezetésével ezt meg is teszi – fogalmazott Farkas Örs.

Karácsony Gergely a fővárosban ideiglenesen egy úgynevezett újraindítási adó bevezetését tartaná megoldásnak. Egy olyan megoldásnak, amihez a kormány segítségére lenne szüksége. Míg a kormány inkább levenné a terheket a magyar állampolgárokról, addig a főpolgármester tovább takarékoskodna.

Farkas Örsöt ez a mentalitás a korábbi, 2008-2009. környéki baloldali pártok politizálására emlékeztette, majd ismét így fogalmazott:

„A közgazdaságtan úgy működik, hogy az állam akkor ad segítséget, amikor a gazdaságnak nehezen megy, és akkor az állam költ, és akkorra szedi vissza ezeket, amikor a gazdaságnak megy jól.”

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője furcsának találja, hogy míg a kormány segíti az embereket, a főváros vezetése inkább további szigorításokat vezetne be.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!