2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Napi aktuális 10:30

Magyarország élőben

Farkas Örs: A kormány szerint jövő nyáron lehet vakcina

Már 25 ezer felett az aktív koronavírusos fertőzöttek száma Magyarországon. A kormány számításai szerint jövő nyáron lehet vakcina, addig pedig valószínűleg együtt kell élni a járvánnyal. Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Farkas Örs: A kormány szerint jövő nyáron lehet vakcina

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel azt mondta a Kossuth Rádióban, hogy várhatóan jövő nyár előtt nem lesz a koronavírus elleni vakcina Magyarországon, ezért a következő év közepéig gyakorlatilag együtt kell élnünk a járvánnyal.

„A járványnak az egészségügyi vonatkozásai mellett legalább olyan fontosak a gazdaságra gyakorolt hatásai is. (…) Nem számíthatunk arra, hogy magát a járványt leküzdeni a következő vagy belátható időn belül, hónapokon belül sikerülne. Éppen ezért az egészségügynek is és a gazdaságnak is arra kell felkészülnie, hogy a következő hónapokban nem fog még visszaállni teljes körűen a korábbi rend.”

- hangsúlyozta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.

Európa-szerte elsőként születtek Magyarországon olyan intézkedések, melyek segítették azokat a területeket, melyeknek nagyobb szüksége volt rá. Ez a mostani gazdasági helyzetben sincs másként. Egyes területeken, például a gazdaság szintje nem csak nem állt le, de majdnem ugyanúgy tud működni, mint a korábbi, koronavírus előtti időszakban.

Az állam feladata, hogy levegye a terhet a gazdaság szereplőiről, az emberekről és a megfelelő intézkedések bevezetésével ezt meg is teszi – fogalmazott Farkas Örs.

Karácsony Gergely a fővárosban ideiglenesen egy úgynevezett újraindítási adó bevezetését tartaná megoldásnak. Egy olyan megoldásnak, amihez a kormány segítségére lenne szüksége. Míg a kormány inkább levenné a terheket a magyar állampolgárokról, addig a főpolgármester tovább takarékoskodna.

Farkas Örsöt ez a mentalitás a korábbi, 2008-2009. környéki baloldali pártok politizálására emlékeztette, majd ismét így fogalmazott:

„A közgazdaságtan úgy működik, hogy az állam akkor ad segítséget, amikor a gazdaságnak nehezen megy, és akkor az állam költ, és akkorra szedi vissza ezeket, amikor a gazdaságnak megy jól.”

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője furcsának találja, hogy míg a kormány segíti az embereket, a főváros vezetése inkább további szigorításokat vezetne be.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!