2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Farkas Örs: A kormány ismét támogatja a gyermeket vállaló családokat

Hír TV

2020. június 25., csütörtök 20:03

Több pénz marad jövő júliustól a családoknál, hiszen 70 százalékról 100 százalékra emelkedik a CSED, a csecsemőgondozási díj - mondta el Farkas Örs Magyarország élőben című műsorunkban. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője hozzátette a kormány továbbra is támogatja azokat a családokat, akik a gyermekvállalás mellett döntenek.

Szigorítják a KATA-t és többet kereshetnek a gyermeket vállaló nők. A mai kormányinfón elhangzott, hogy a KATA szigorításával a visszaéléseket akarják megszüntetni. miért szigorítják, miért nem szüntetik meg ezt a modellt - kérdezte Farkas Örstől, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjétől Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A szabály úgy szól majd 2021. január 1-től, hogy a 3 millió forint feletti részre vonatkozóan, amennyiben a számla egy helyről jön, abban az esetben az 50 ezer forint helyett egy 40 százalékos adó lép be a 3 millió feletti helyére. Az új szabály mintegy 300 ezer kisadózót nem érint, de mivel számos nagyobb cég korábban így foglalkoztatott munkavállalókat, bújtatott módon, ezért született meg ez a döntés. A cél az, hogy

aki munkából él, az bejelentett munkaviszonyból éljen és annak megfelelően fizesse a terheket. Ezt a módosítást az illetékes testületek javasolták a kormánynak a munkavállalók védelme érdekében

– hangsúlyozta a szóvivő.

Szó esett arról is, hogy 70 százalékról 100 százalékra emelkedik jövő júliustól a csecsemőgondozási díj. Farkas Örs ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ennek értelmében jövő év júliusától a gyermeket vállaló nők több pénzt kapnak a szülést követő hat hónapban, mint amennyi a normál fizetésük volt, mivel a CSED összegéből kevesebb A kormány tehát újfent egy olyan döntést hozott, amely támogatja a gyermeket vállaló családokat – húzta alá a szóvivő.

Farkas Örs kitért arra, hogy

a kormány családpolitikája évről évre felülvizsgálja, hogy a családoknak a gyermekvállalást miként lehet könnyebbé tenni. S mivel a jövő évi költségvetés és a gazdasági növekedés lehetővé teszi, ezért a kormány már most meghozta a döntést.

– hangzott el.

A nemzeti konzultációval kapcsolatban fellángolt vitákról a Kormányzati Tájékoztatási Központ vezetője elmondta, hogy a kérdőívre olyan kérdések kerültek fel, amelyekről a baloldallal korábban már vitát folytattak, és az ellenzék támadta az ezzel kapcsolatos intézkedéseket. Amikor pedig az emberek elé viszik ezeket a kérdéseket, akkor már-már propagandának nevezik mindezt, és kvázi egyértelműnek tekintik a válaszokat.

Ha most ez az álláspontjuk, akkor miért támadták a védekezés során a magyar emberek érdekében hozott döntéseket

- tette fel a kérdést Farkas Örs.

Teljes beszélgetés:

Hír TV