2020. január 25.,
szombat, Pál napja

Farkas Attila: A gyűlölet egy év után újra megjelent Pásztón

2019. október 2., szerda 20:17

„Hátravinni, agyonlőni.” Ilyen és ehhez hasonló üzenetek jelennek meg Pásztó kormánypárti polgármesterjelöltjével kapcsolatban a közösségi oldalakon. A gyűlöletkampány nem csak a fővárosra jellemző.

Pásztón Farkas Attila jelenlegi polgármester egy időközi választáson nyerte el a tisztséget azzal a Dömsödi Gábor korábbi televíziós műsorvezetővel szemben szemben, aki korábban betöltötte ezt a posztot. Egy bizalmi válság következtében volt időközi választás Pásztón, amelynek okairól a kormánypárti Farkas Attila a következőket mondta:

„Ott kezdődött, hogy 2014-ben a Fidesz-KDNP más jelöltet támogatott, az addigi polgármestert, aki négy cikluson keresztül volt Pásztó város polgármestere. Viszont az élet úgy hozta, hogy a nyolc képviselőből hét Fidesz-KDNP-s lett és így kényszerházasság jött közöttünk létre és én lettem az alpolgármester, mint második legtöbb szavazatot kapott képviselő. Ezek után, hogy alpolgármester lettem, ugye a város érdekében mindent elkövettünk, hogy megpróbáljunk vele együttműködni. Bár ő függetlenként hirdette magát, de tudtuk, hogy nem független, mert már 2014 végén decemberben elment a szocialista képviselő Ujhelyi István meghívására Brüsszelbe. 2017-ben viszont amikor bejelentette, hogy elindul az országgyűlési választásokon képviselőjelöltként LMP támogatással, annyira megromlott a kapcsolat közöttünk, hogy 2018 februárjában én lemondtam az alpolgármesteri tisztségemről, majd 2018 áprilisában a képviselő-testületet is feloszlattuk.”

Arra a kérdésre, hogy miben érhető tetten a gyűlöletkampány Pásztón Farkas Attila így válaszolt:

„A gyűlölet már tavaly elkezdődött, a tavalyi időközi választáson, főleg a közösségi odalakon. Ott úgy látszik bátrabbak az emberek. A személyemmel kapcsolatban kitalálták például azt, hogy roma származású vagyok és a Dömsödi Gábor akkori polgármester és polgármesterjelölt egyik képviselője nyíltan kitette azt közösségi oldalára, hogy „Ki ez a csicska?” Ez ugye én lettem volna, és azt mondta, hogy egy roma származású polgármesterjelölt és akkor azt írta az az illető, hogy „hátravinni agyonlőni”. Erre azt írta a Dömsödi Gábor képviselőjelöltje, hogy egyetértek és a mai napig Dömsödi Gábor ettől nem határolódott el.”

A településvezető rámutatott: nem az a baj, ha egy településnek ellenzéki vezetője van, aki tisztességes viszonyt ápol a központi hatalommal, hanem az a baj, ha a polgármester a kormányzattal vívott harc színteréül használja a helyi politikát. Farkas Attila szerint ez várna Pásztóra is, ha Dömsödi Gábort választanák meg polgármesternek.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Hír TV