2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Ezért segít Ghánában is a magyar kormány

Már Ghánában is segít a magyar kormány. Az afrikai országban járt a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, aki adományokat vitt a hátrányos helyzetű gyermekeknek. A Magyarország élőben című műsorunk vendége volt Azbej Tristan.

Mélyszegénységben élő családoknak, utcagyerekeknek és otthonról elszökött fiataloknak segít a magyar kormány Ghánában. A 31 millió lakosú afrikai országban komoly gondot okoz a megfelelő színvonalú oktatás megteremtése. A Hungary Helps program támogatásának köszönhetően több iskola és sportlétesítmény is megújult. Azbej Tristán államtitkár egy hetet töltött az országban, hogy felmérje milyen további segítségre van szüksége az ott élőknek.

Azbej Tristán a HírTV stúdiójában úgy fogalmazott, a Hungary Helps a józan ész és az érző szív programja.

Ghána egy potenciális migrációs forrás régió. (…) Ghánában humanitárius szükséghelyzet van, de még egy stabil ország, ezért támogatnunk kell ahhoz, hogy ez így is maradjon és ne tegyenek hozzá a migrációs hullámhoz. Az országban elképesztően nagy a nyomor és a keresztény egyházak, azok, akik az emberek mellé állnak, ami tökéletesen megegyezi a magyar kormány elképzeléseivel, ezért döntöttünk úgy, hogy segítünk nehogy ez az ország is szétessen, mint a szomszédos Burkina Faso

– hívta fel rá a figyelmet az államtitkár.

Az elmúlt csaknem négy évben több mint 250 ezer embernek nyújtott segítséget a Hungary Helps Program, amelyhez önkéntesek csatlakozását is várják. Azbej Tristan közlése szerint, aki úgy érzi szeretne jelentkezni, az megteheti onkentes@onkentesliga.hu címen lehet jelentkezni.

Teljes beszélgetés: 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!