2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Magyarország élőben

Életet menthet minden negyedik-ötödik ember vérplazmája

  • Életet menthet minden negyedik-ötödik ember vérplazmája

A hivatalos adatok szerint 415 ezer honfitársunk kapta el eddig a fertőzést, de az orvosok szerint ez a szám inkább több millió. Ez pedig azt jelenti, hogy nagyon sok olyan ember van, aki segíteni tud a koronavírusos betegeknek. Ha valaki ugyanis nemrég esett át egy fertőzésen, vérplazma adásával segíteni tud olyan betegeken, akikben éppen erősen szaporodnak a vírusok, de saját ellenanyag-termelésük még nem elég hatékony.

Prof. Dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera ügyvezetője volt Földi-Kovács Andrea vendége, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

„Minden koronavíruson átesett beteg vére alkalmas a vérplazma terápiára?”

- tette fel kérdését a műsorvezető Földi-Kovács Andrea.

„Sajnos nem, ez a fránya vírus valahogy olyan, hogy nem mindenki termel ellene ellenanyagot ezért kb. mostani számításaink szerint minden negyedik-ötödik ember. Tehát éppen ezért is várunk mindenkit, aki átesett a fertőzésen, hogy jelentkezzen nyugodtan. Várjuk őket a donornakjelentkezem.hu oldalon.”

- válaszolta Prof. Dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera ügyvezetője.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!