2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Magyarország élőben

Éger István: A Magyar Orvosi Kamara várja a bérfelzárkóztatás folytatását

Tárgyalóasztalhoz ült a kormány az orvoskamarával. Az egyeztetés eredményeiről Éger István kamarai elnököt kérdeztük.

A legfontosabb tárgyalási pontok Éger István elmondása szerint a kamara és a kormányzat között a következők:

„Ebben a pillanatban nem egészen az egészségügy átalakításáról, hanem az ahhoz szükséges elengedhetetlen lépésekről próbálunk egyeztetni. Szeptember 21-én öt pontot határoztunk meg, abból az első kettő nagyon szoros kapcsolatban van, ugye egy komoly bérfejlesztés és a paraszolvencia megszüntetése, mert a mai gazdasági helyzet ezt megengedi. A nyugdíjas munkavállalóink helyzete és az ott felmerülő különböző anyagi és egyéb diszkriminációk megszüntetése, illetve a diplomás egészségügyi, tehát nem orvos diplomás egészségügyiek elhelyezése és feladatmegtalálása, illetve a mindig emlegetett úgynevezett minimum feltételrendszer ellenőrzése, mert rengeteg baj és hamisság van itt a rendszerben. Ezek a fő csapásirányok, ezek közül most elsősorban a bér és a nyugdíjasok ügye az, ami terítéken van.”

Erről a bizonyos 900 ezer forintos szakorvosi kezdő fizetésről mindenki hallott már. Ebben sikerült valamilyen állásfoglalás? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Úgy tűnik ebben a pillanatban, bár ma csak az EMMI képviselőivel tárgyaltunk, de úgy tűnik, hogy lesz elmozdulás ebben. A vezető tárgyaló nem mi vagyunk ugye, hanem a stratégiailag vezető tárgyaló partner az a Reprezentatív Szakszervezet vezetője, mi partnerekként vagyunk ebben benne, van hajlandóság arra, hogy ez megszülessen. Itt természetesen azt kell tudni, hogy ez 2022 január 1-re kellene ennek beállni. Azért akkorra, mert a már jogszabályba illesztett és örvendetesen jelentős szakdolgozói béremelés is addigra áll be. Hogy megtartsuk a bérarányokat az is szükséges mindenképpen, hogy kiszámítható jövőkép kell. Tehát a kezdő időpontban kell megállapodni, ezt szeretnénk december, de legkésőbb január elsejével megindítani, és megérkezni gyakorlatilag bő két év alatt oda, amiről ön beszélt.”

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg:

Hír TV 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták.

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!