2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Párizs szeme - Brassai Gilbert

Következik:

Napindító 04:00

Magyarország élőben

Dr. Takács Péter: Az intubált, lélegeztetett betegek 80%-a meghal

Újabb mérföldkőhöz érkezhet a héten az oltásiprogram. Akár már holnap is meglehet a 3 millió beoltott, ami azt jelenti, hogy újabb könnyítésekről dönthet a kormány. A járvány továbbra is dinamikusan terjed, egyre több gyerek van kórházban. A kórházak Covid részlegein egyelőre nincs változás. Extra leterheltség mellett dolgoznak az orvosok és ápolók. A Magyarország élőben extra vendége Dr. Takács Péter, az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese volt.

  • Dr. Takács Péter: Az intubált, lélegeztetett betegek 80%-a meghal

 

Az intenzív osztályokon a terhelés kicsit csökkent az utóbbi napokban - kezdte  Dr. Takács Péter. 

A legnehezebb időszakban 1500 körül volt a lélegeztetőgépen ápoltak száma, 3000 az az ágyszám, amit biztonsággal üzemeltetni tudunk és szakembergárdával ellátni.

A covid-osztályokon az intubált, lélegeztetett betegek 80%-ának az életét nem tudják megmenteni az orvosok- erről beszélt a Magyarország élőben című műsorinkban az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese. Takács Péter elmondta, hogy a halálozási arány négyszer több, mint egy normál intenzív osztály esetében.

Korántsem tudunk fellélegezni, ha meglesz a 3 millió beoltott sem, hiszen közülük a többség részleges védettséggel rendelkezik, miután még csak az első dózist kapta meg. Mindenki továbbra is tartsa be a szabályokat és óvja a még be nem oltott 7 millió honfitársunkat - tért ki erre is az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese.

Teljes beszélgetés:

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!