2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Dr. Takács Péter: Az intubált, lélegeztetett betegek 80%-a meghal

Hír TV

2021. április 12., hétfő 18:49

Újabb mérföldkőhöz érkezhet a héten az oltásiprogram. Akár már holnap is meglehet a 3 millió beoltott, ami azt jelenti, hogy újabb könnyítésekről dönthet a kormány. A járvány továbbra is dinamikusan terjed, egyre több gyerek van kórházban. A kórházak Covid részlegein egyelőre nincs változás. Extra leterheltség mellett dolgoznak az orvosok és ápolók. A Magyarország élőben extra vendége Dr. Takács Péter, az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese volt.

 

Az intenzív osztályokon a terhelés kicsit csökkent az utóbbi napokban - kezdte  Dr. Takács Péter. 

A legnehezebb időszakban 1500 körül volt a lélegeztetőgépen ápoltak száma, 3000 az az ágyszám, amit biztonsággal üzemeltetni tudunk és szakembergárdával ellátni.

A covid-osztályokon az intubált, lélegeztetett betegek 80%-ának az életét nem tudják megmenteni az orvosok- erről beszélt a Magyarország élőben című műsorinkban az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese. Takács Péter elmondta, hogy a halálozási arány négyszer több, mint egy normál intenzív osztály esetében.

Korántsem tudunk fellélegezni, ha meglesz a 3 millió beoltott sem, hiszen közülük a többség részleges védettséggel rendelkezik, miután még csak az első dózist kapta meg. Mindenki továbbra is tartsa be a szabályokat és óvja a még be nem oltott 7 millió honfitársunkat - tért ki erre is az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese.

Teljes beszélgetés:

 

Hír TV