2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Bodnár Attila: Nincs ellentmondás, csak ismerniük kellene amiről beszélnek

Hír TV

2020. május 22., péntek 19:01

Ellenzéki politikusok és a balliberális média egy hete folyamatosan támadja a Bajcsy-Zsilinszky Kórházat, azt állítva, hogy az átlagosnál több a fertőzött beteg és ápoló, mi az igazság és mi állhat a támadások mögött? Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója beszélt a részletekről a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Jelenleg 44 fertőzött beteg tartózkodik a kórházban és összesen 27 dolgozó fertőződött meg az elmúlt időszakban, szerencsére nagy részük mostanra már meggyógyult mondta el Bodnár Attila. A kórházban a covid osztály még működik, de már leépítés alatt áll. Két hete jött ki a rendelet miszerint az új betegeket a Dél-Pesti Centrumkórházban és a Korányiban látják el, azt azonban tudni kell, hogy a mentők a betegeket a területileg illetékes kórházakba viszik be, ilyenkor a teszt elvégzése után kezdeményezik az átvételt, de van, hogy nincs hely, ilyenkor nem átvehetőek a betegek a másik intézménybe. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban 100-110 körüli betegszám volt, innen mentek le kevesebb mint 50 főre másfél hét alatt.

Nincs ellentmondás, csak ismerniük kellene amiről beszélnek

Arra az állításra, hogy a kórházból kerültek be a betegek a Pesti úti idősotthonba elmondta, hogy ezt két vizsgálat is cáfolta. Az egyik a kórház által lefolytatott vizsgálat és kontakt kutatás volt, mely nem igazolt összefüggést a két intézmény között. A másik vizsgálatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ folytatta le, 1800 oldalnyi anyagot átnézve, de a független szakemberek sem találtak összefüggést.

Bodnár Attila rámutatott, hogy alapvetően mindegy, hogy honnan került be a vírus, a hangsúly azon van, hogy ezt a helyzetet hogyan sikerült kezelni, milyen szakmai, higiéniai és járvány megelőzéssel kapcsolatos intézkedéseket hoztak az intézményben.

Kapcsolódó anyagaink:

A Bajcsy-kórházra hárítaná a felelősséget a főpolgármester

Ripost: Egy dolgozó terjeszthette a vírust a Pesti Úti Idősek Otthonában

Hír TV