2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Önfeladás lenne a jobboldali pártoknak egy nagykoalíció az új EP-ben

Nem szeretné a Fidesz-KDNP, hogy nagykoalíció alakuljon május 26-a után az Európai Parlamentben. Erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Dömötör Csaba kifejtette: a kényelmes nagykoalíció rendre a jobboldali pártok számára jelentene önfeladást. Nem csak gazdasági, hanem világnézeti kérdésekben, így a bevándorlásban is.

  • Dömötör Csaba: Önfeladás lenne a jobboldali pártoknak egy nagykoalíció az új EP-ben

A Fidesz-KDNP sokkal jobban szeretné, ha a jobbközép pártok az új jobboldali pártokkal fognának össze. Erről is dönthet május 26-a - mondta Dömötör Csaba. 

Fontos, hogy többsége legyen azon pártoknak, amelyek nem nézik jó szemmel azt, ami az elmúlt években zajlott és megállítanák a több éve zajló folyamatot – utalt a migrációs válságra. 

Az államtitkár hangsúlyozta: a bevándorlás egy olyan ügy, amelyben később nem lehet majd korrigálni. Európa az egyetlen térsége a világnak, amely részben szándékosan tárva nyitva hagyta a kapuit. Ha ez így megy tovább a következő években, akkor olyan folyamatok indulnak el, amelyeket nem lehet majd visszacsinálni - húzta alá az államtitkár. 

Az osztrák események kapcsán azt mondta: a magyar érdek, hogy olyan kormánya legyen Ausztriának, amely szövetséges a migráció elleni küzdelemben és a határvédelemben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!