2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Lúdas Matyi

Következik:

Híradó 15:15

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé

Minden ellenzéki párt kezdeményezett már konzultációt az emberekkel, a baloldal most mégis megpróbálja ellehetetleníteni a kormány kezdeményezését – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba a Hír TV Magyarország élőben című műsorában közölte, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a kérdéseket.

  • Dömötör Csaba: Azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé

Tudják már, hogy hány kérdésből fog állni a Nemzeti Konzultáció? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Most véglegesítjük ezekben a napokban a kérdéseket. A gyöngyöspatai helyzet és a börtönbiznisz is mindenképpen helyet kap, mint ahogy az is, hogy az erőszakos bűnözők hamarabb szabadlábra kerülhettek, illetve, hogy még egyet említsek, korábban nagy vihart vert az, hogy a bevándorlók a tranzitzónában meglévő helyzetre hivatkozva szintén kártérítési pereket indítottak, aminek következtében szintén a magyar adófizetőknek kellett állniuk a számlát

- válaszolt Dömötör Csaba.

Beszéljünk a börtönbiznisz kifizetések felfüggesztéséről, az szerepel abban a bizonyos 5 oldalas tervezetben, hogy 2020 szeptember 30-ig biztosítania kell a kormánynak, hogy a BV intézetek átlagos kihasználtsága a 100 százalékot ne haladja meg, na most ez 116 százalék körül áll a legfrissebb felmérések szerint, hogyan fogják ezt megtenni, rohamtempóban börtönöket építenek?

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

Fejlesztésekre van szükség, azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé. Önmagában ezek a perek azért jelentős mértékben abszurdak, 12.000 ilyen pert indítottak 8,5 milliárd forintjába került ez eddig az adófizetőknek, tehát meg kellene szüntetni az alapot arra, hogy ilyen pereket indítsanak, azért is szerepel még ebben a javaslatban, hogy az új jogi keretekre is javaslatot kell tenni a törvényhozásnak, illetve a kormánynak.

- mondta a parlamenti államtitkár.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

Párbeszéd-A Zöldek Pártja, vagy röviden Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd, listavezetőjük az európai parlamenti választáson Jávor Benedek lesz - ismertették szombati kongresszusuk döntéseit a párt társelnökei vasárnap, online is közvetített rendezvényükön.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!