2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Magyarország élőben

Dömötör Csaba: Azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé

Minden ellenzéki párt kezdeményezett már konzultációt az emberekkel, a baloldal most mégis megpróbálja ellehetetleníteni a kormány kezdeményezését – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba a Hír TV Magyarország élőben című műsorában közölte, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a kérdéseket.

  • Dömötör Csaba: Azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé

Tudják már, hogy hány kérdésből fog állni a Nemzeti Konzultáció? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Most véglegesítjük ezekben a napokban a kérdéseket. A gyöngyöspatai helyzet és a börtönbiznisz is mindenképpen helyet kap, mint ahogy az is, hogy az erőszakos bűnözők hamarabb szabadlábra kerülhettek, illetve, hogy még egyet említsek, korábban nagy vihart vert az, hogy a bevándorlók a tranzitzónában meglévő helyzetre hivatkozva szintén kártérítési pereket indítottak, aminek következtében szintén a magyar adófizetőknek kellett állniuk a számlát

- válaszolt Dömötör Csaba.

Beszéljünk a börtönbiznisz kifizetések felfüggesztéséről, az szerepel abban a bizonyos 5 oldalas tervezetben, hogy 2020 szeptember 30-ig biztosítania kell a kormánynak, hogy a BV intézetek átlagos kihasználtsága a 100 százalékot ne haladja meg, na most ez 116 százalék körül áll a legfrissebb felmérések szerint, hogyan fogják ezt megtenni, rohamtempóban börtönöket építenek?

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

Fejlesztésekre van szükség, azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé. Önmagában ezek a perek azért jelentős mértékben abszurdak, 12.000 ilyen pert indítottak 8,5 milliárd forintjába került ez eddig az adófizetőknek, tehát meg kellene szüntetni az alapot arra, hogy ilyen pereket indítsanak, azért is szerepel még ebben a javaslatban, hogy az új jogi keretekre is javaslatot kell tenni a törvényhozásnak, illetve a kormánynak.

- mondta a parlamenti államtitkár.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!