2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Dömötör Csaba: Azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé

Hír TV

2020. február 17., hétfő 20:21

Minden ellenzéki párt kezdeményezett már konzultációt az emberekkel, a baloldal most mégis megpróbálja ellehetetleníteni a kormány kezdeményezését – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba a Hír TV Magyarország élőben című műsorában közölte, hogy hamarosan nyilvánosságra hozzák a kérdéseket.

Tudják már, hogy hány kérdésből fog állni a Nemzeti Konzultáció? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Most véglegesítjük ezekben a napokban a kérdéseket. A gyöngyöspatai helyzet és a börtönbiznisz is mindenképpen helyet kap, mint ahogy az is, hogy az erőszakos bűnözők hamarabb szabadlábra kerülhettek, illetve, hogy még egyet említsek, korábban nagy vihart vert az, hogy a bevándorlók a tranzitzónában meglévő helyzetre hivatkozva szintén kártérítési pereket indítottak, aminek következtében szintén a magyar adófizetőknek kellett állniuk a számlát

- válaszolt Dömötör Csaba.

Beszéljünk a börtönbiznisz kifizetések felfüggesztéséről, az szerepel abban a bizonyos 5 oldalas tervezetben, hogy 2020 szeptember 30-ig biztosítania kell a kormánynak, hogy a BV intézetek átlagos kihasználtsága a 100 százalékot ne haladja meg, na most ez 116 százalék körül áll a legfrissebb felmérések szerint, hogyan fogják ezt megtenni, rohamtempóban börtönöket építenek?

-          kérdezte Velkovics Vilmos.

Fejlesztésekre van szükség, azt senki ne várja el, hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé. Önmagában ezek a perek azért jelentős mértékben abszurdak, 12.000 ilyen pert indítottak 8,5 milliárd forintjába került ez eddig az adófizetőknek, tehát meg kellene szüntetni az alapot arra, hogy ilyen pereket indítsanak, azért is szerepel még ebben a javaslatban, hogy az új jogi keretekre is javaslatot kell tenni a törvényhozásnak, illetve a kormánynak.

- mondta a parlamenti államtitkár.

Hír TV