2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Magyarország élőben

Demeter Szilárd: A magyar kormány bőségesen sok pénzt költ a kultúrára

Kultúrstratégiai intézmény lett a Petőfi Irodalmi Múzeum, amely ezentúl a magyar kultúra jövőjét meghatározó döntésekbe is beleszólhat, a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége az intézmény igazgatója, Demeter Szilárd.

Lezajlott egy tüntetés és itt Karácsony Gergely, főpolgármester is fölszólalt és azt mondta, hogy bármeddig hajlandó elmenni, hogy megmentse a színházakat. Valamiféle kulturkampftól vagy valamilyen kormányzati befolyástól féltik ezeket a színházakat, lenne mitől? - kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető. 

Én úgy tudom, hogy jelen pillanatban az önkormányzati fenntartású fővárosi színházak jelentős részét továbbra is az állam fizeti ki, tehát Karácsony akkor tudná megmenteni a fővárosi színházakat, ha több pénzt tenne bele, tehát nem kell tartalmilag ezt így megmenteni, egész egyszerűen finanszírozni kell, saját vállalás. Az önkormányzat eldönti, hogy akar hat színházat, akkor hat darab színházat fizessen ki. Erre mondta azt az állam, hogy ok, de beszáll a költségekbe, de akkor, ha vegyes fenntartású akkor nyilvánvalóan szeretné látni, hogy mire és hogyan költik el azt a pénzt, mi történik az adott intézményen belül. Ez az ő felelőssége, hiszen ő van megbízva a magyar választó polgárok által, hogy a közpénz elköltését minél jogszerűbben és minél szélesebb körnek hasznosabban tegye lehetővé

-          mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

A teljes adást az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!