2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Demeter Szilárd: A magyar kormány bőségesen sok pénzt költ a kultúrára

Hír TV

2019. december 13., péntek 19:57

Kultúrstratégiai intézmény lett a Petőfi Irodalmi Múzeum, amely ezentúl a magyar kultúra jövőjét meghatározó döntésekbe is beleszólhat, a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége az intézmény igazgatója, Demeter Szilárd.

Lezajlott egy tüntetés és itt Karácsony Gergely, főpolgármester is fölszólalt és azt mondta, hogy bármeddig hajlandó elmenni, hogy megmentse a színházakat. Valamiféle kulturkampftól vagy valamilyen kormányzati befolyástól féltik ezeket a színházakat, lenne mitől? - kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető. 

Én úgy tudom, hogy jelen pillanatban az önkormányzati fenntartású fővárosi színházak jelentős részét továbbra is az állam fizeti ki, tehát Karácsony akkor tudná megmenteni a fővárosi színházakat, ha több pénzt tenne bele, tehát nem kell tartalmilag ezt így megmenteni, egész egyszerűen finanszírozni kell, saját vállalás. Az önkormányzat eldönti, hogy akar hat színházat, akkor hat darab színházat fizessen ki. Erre mondta azt az állam, hogy ok, de beszáll a költségekbe, de akkor, ha vegyes fenntartású akkor nyilvánvalóan szeretné látni, hogy mire és hogyan költik el azt a pénzt, mi történik az adott intézményen belül. Ez az ő felelőssége, hiszen ő van megbízva a magyar választó polgárok által, hogy a közpénz elköltését minél jogszerűbben és minél szélesebb körnek hasznosabban tegye lehetővé

-          mondta Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

A teljes adást az alábbi linkre kattintva tekintheti meg:

Hír TV