2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Magyarország élőben

Deák Dániel: Karácsony Gergely hibásabbnál hibásabb döntéseket hoz

A Hír TV Magyarország élőben extrában Velkovics Vilmos műsorvezető Kámán Attilával a magánfogorvosi ellátás kilátásairól beszélgetett, majd Müller Veronikát, a pulmonológiai klinika igazgatóját többek között arról kérdezte, hogy miként lehet megkülönböztetni az allergia és a koronavírus-fertőzés tüneteit. Mindezek mellett Tósoki Imre, Tihany polgármestere beszámolt arról, hogy bevált-e az a módszer, hogy lezárták a népszerű kirándulóhely parkolóit az ünnepi hétvégén, míg Deák Dániel politológus pedig az idősotthonokban kialakult aggasztó helyzetet vette górcső alá.

  • Deák Dániel: Karácsony Gergely hibásabbnál hibásabb döntéseket hoz

Deák Dániel politológussal, a XXI. század Intézet vezető elemzőjével Karácsony Gergely kommunikációs húzásairól beszélgetett először Velkovics Vilmos műsorvezető.  

Az elemző erre elmondta, hogy

Budapest főpolgármestere hetek óta hibát hibára halmoz, ami a járványügyi intézkedéseket illeti.

Elég csak arra gondolni, hogy hetekig nem volt hajlandó ingyenessé tenni a fővárosban a parkolást, majd a BKV járatainak ritkításával kockára tette sok budapesti egészségét, ezután pedig jött az idősek otthonának az ügye, amely esetben a főpolgármester csak hárítja magáról jelenleg is a felelősséget.

Ráadásul felmerült annak a gyanúja, hogy az idősotthon fenntartója, a fővárosi önkormányzat hanyagul járt el.

Deák Dániel felhívta arra a figyelmet, hogy a hiányosságok ellenére a baloldali liberális sajtó folyamatosan "mosdatja" Karácsony Gergelyt, pedig bizonyos vizsgálatok még le sem zárultak teljesen.

Csak sürgősségi beavatkozás nyújtható a fogorvosi rendelőkben

Magyarország élőben extra című műsorunk vendége volt online kapcsolás segítségével Pécsről, Dr. Kámán Attila fogorvos.

Magyarország a fogorvoslás tekintetében a nálunk jóval fejlettebb egészségügyi ellátással rendelkező országokat is megelőzi.

A koronavírus okozta világjárvány ugyanakkor megnehezítette a fogorvosi ellátásokat, hiszen kb. egy hónapja csak a legszükségesebb beavatkozásokat végzik el.

Amint a járvány feltételei megengedik, amint a szakmai vezetők így határoznak, előre láthatóan nagyjából 6-8 hét múlva, remélhetőleg a fogászat minden formája újraindul – fogalmazott Dr. Kámán Attila fogorvos.

A koronavírusos betegek nem éreznek sem szagokat, sem ízeket

A szénanátha és a koronavírus is a felső légutakat érinti. Sokan aggódnak emiatt. Mindezek mellett szünetel az allergiarendelés. Kell-e szedni a szénanátha elleni gyógyszereket – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető Dr. Müller Veronikának, a pulmonológiai klinika igazgatójának.

Akinek megvannak a bevált gyógyszerei azokat érdemes használni, a legtöbb vény nélküli, a vény kötelesek felírásában a házi orvosok is tudnak segíteni – mondta el Müller Veronika. 

Majd kitért arra, hogy 

a koronavírus-fertőzés is részben hasonló tünetekkel jár, de a fertőzés legjellemzőbb tünete, hogy a betegek elveszitek a szaglásukat és az ízérzékelésüket,

ez pedig megkülönbözteti bármely allergiától.

A kijárási korlátozás ellenére ellepték a turisták a Balatont 

Nagyon hatékonyak voltak a Tihanyban meghozott intézkedések. A leghatékonyabb mégis a múlt héten közzétett felhívás volt, melyben a látogatások mellőzését kérték a turistáktól – jegyezte meg Tósoki Imre, Tihany polgármestere.

Az állandó lakosok és a nyaralótulajdonosok egyaránt hálásak voltak az időben meghozott, megfelelő lépésekért – mondta el Tihany polgármestere, Tósoki Imre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!