2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Magyarország élőben

Deák Dániel: A nyugati vakcinákra várva nehéz lenne elérni a szükséges átoltottsági szintet

A napirend előtt felszólalásokat követően Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője értékelte az elhangzottakat a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

  • Deák Dániel: A nyugati vakcinákra várva nehéz lenne elérni a szükséges átoltottsági szintet

A napirend előtti felszólalásokat a vakcina kérdés uralta.

Az ellenzék szerint van olyan vakcina, amit a kormány nem szerez be, nem köt le, ugyanakkor a kormány szerint megvan a vakcina, oltanak folyamatosan, a cél pedig az, hogy minél gyorsabban elérjük majd az átoltottságot. Így nehéz megtalálni az arányt, hogy kinek van igaza és ki túloz kicsit

– mutatott rá Gerhardt Máté műsorvezető

Deák Dániel ezt követően emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki sajtó a napokban attól volt hangos, hogy a Moderna-vakcinából a kormány még nem kötött le több millió adagot.

De azt hozzá kell tenni, hogy ettől a gyártótól, akárcsak a többi nyugati előállítótól származó oltóanyagmennyiség sem érkezik meg. Az Európai Unió is ettől szenved már hónapok óta

– húzta alá a vezető elemző.

Deák ehhez kapcsolódóan hangsúlyozta, hogy most a legfontosabb az, hogy minél hamarabb érkezzen meg a lehető legnagyobb számú vakcina. A harmadik hullám hatását idehaza is érezzük, súlyos esetszámokat produkál.

A magyar kormány célja pedig az, hogy a keleti oltóanyagokkal legalább áprilisig elegendő számú beoltottságot érjünk el. Ezt csak a nyugati vakcinákkal nehéz lenne elérni

– hangsúlyozta a szakértő. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!