2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Csárdi Antal: „Mi nem is voltunk benne”

Hír TV

2019. április 9., kedd 20:42

Az LMP nem is vett részt a baloldali előválasztásban, mivel az általuk támogatott Puzsér Róbert, nem a párt jelöltje - mondta Csárdi Antal a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az LMP-s országgyűlési képviselő szerint Puzsérnak volt joga felfüggeszteni az előválasztásról szóló tárgyalásokat, hiszen korábban úgy nyilatkozott: csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hajlandó részt venni rajta.

Közös közleményben ment neki a szocialistáknak a Jobbik és az LMP budapesti elnöke, miután az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum a hétvégén megállapodott a közös polgármester-jelöltek személyéről. Az együttműködésből kimaradt két párt szerint az MSZP az ellenzék megosztására játszik és kizárólag pozíciókkal seftel. A botrányt tovább tetézte Puzsér Róbert is, aki közölte: nem tárgyal tovább az előválasztásról Karácsony Gergellyel.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Velkovics Vilmos többször szegezte a kérdést Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselőnek arról, hogy Puzsér Róbert kiszállása az előválasztásból egyet jelent-e azzal, hogy az LMP is kiszáll az előválasztási kampányból?

Csárdi Antal először az LMP és Puzsér összefogásáról és a közös programjuk megalkotásáról beszélt, majd az újabb kérdésre elmondta: Puzsér Róbert elindul az önkormányzati választáson, hiszen elmarad az előválasztás. Erre Velkovics Vilmos konkrétan újból megkérdezte, hogy akkor az LMP is kiszáll az előválasztási küzdelmekből?

„Mi nem is voltunk benne” - jelentette ki Csárdi Antal.

"Van egy független főpolgármester-jelölt, akivel mi nagyon sok mindenben egyetértünk, akit mi támogatunk, de a döntés, hogy ő részt vesz-e az előválasztásban, az az övé. És az LMP  - minthogy nem LMP-s jelölt, hanem független jelölt - nincs döntési pozícióban. Na most annyit had tegyek hozzá, hogy mi támogatjuk azt, hogy Puzsér Róbert vegyen részt az előválasztáson, ugyanakkor azt gondolom, hogy az a feltételrendszer, amit Puzsér Róbert meghatározott, az egy korrekt, tisztességes feltételrendszer."

Az LMP országgyűlési képviselője elismerte, hogy a többi ellenzéki párttal jelenleg most vitájuk van. A zuglói parkolási botrányról pedig a következőket mondta: 

„Karácsony Gergelynek válaszokat kell adni azokra a kérdésekre, amik a parkolás zuglói elfogadásáról szólnak. És az nagyon kevés és nagyon sovány válasz, hogy ő tartózkodott. Ez nagyon kevés. Azt gondolom rendkívül sok eszköze lett volna, hogy ezt megakadályozza. Ez egy szelete ennek a tárgyalásnak, és egy szelete az együttműködésnek, de egy olyan markáns szelete, hogy ha nincsenek erre jó válaszok, akkor nincs együttműködés.”

Hír TV