2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Bús Balázs: Az volt az ingatlanmutyi, mikor Karácsony elvtársai 2006-ban eladták a Hajógyári szigetet

Nem lehet „álcivilek mögé bújni” Molnár Zsolt szerint. A budapesti szocialista elnök Bús Balázst, Óbuda kormánypárti polgármesterjelöltjét támadja, amiért civilek támogatásával is indul az önkormányzati megmérettetésen. A Hír TV stúdiójában Bús Balázs a baloldali vádakra Földi-Kovács Andrea kérdései mentén, a Magyarország élőben című műsor vendégeként válaszolt.

  • Bús Balázs: Az volt az ingatlanmutyi, mikor Karácsony elvtársai 2006-ban eladták a Hajógyári szigetet

Bús Balázs 2006 óta polgármester, eddig minden választáson a kormánypárt jelöltjeként indult.

„Most a negyedik ciklusára készül? Miért ’bújik álcivil szervezetek mögé’?”

– kérdezte a műsorvezető.

Válaszában Óbuda polgármestere kifejtette:

„Úgy érzem Molnár Zsolt kénytelen volt eljönni Óbudára és hitet tennie a jelöltjük mellett, hiszen előtte egy héttel egy belső megbeszélésen – ami nyilvánosságra került – azt mondta, hogy ’Óbudán Bús Balázsnak van esélye’. Amikor ez nyilvánosságra került ő kénytelennek érezte, hogy eljöjjön, hitet tegyen valahogy a jelöltjük mellett és engem valamilyen módon betámadjon”

– nyilatkozta Bús Balázs, aki a továbbiakban elmondta, hogy őt a kerületben 20 valódi civil szervezet támogatja, ami a balliberális oldalt „nagyon zavarja”, mert náluk csak pártkatonák indulnak, szemben a kormánypárti jelölteknél, akik mögött valós civil eredmények és munka van.

Bús Balázs azt is elmondta, hogy nem bújik senki mögé, a Fidesz narancssárga pártszíne a kampányában is mérvadó, annál is inkább mert 1988 óta ennek a pártnak a tagja, sőt parlamenti képviselője is volt.

„Az, hogy Óbudán bővítettük a bázisunkat és civil szervezetekkel együtt indulunk, civil támogatással: az látom, nagyon zavarja a baloldali jelölteket, meg a baloldali tömböt”.

Karácsony Gergely egy héten belül másodszor tartott sajtótájékoztatót Óbudán.

 „Folyamatosan valótlan állításokat fogalmazott meg. Mikor a Hajógyári szigethez kijönnek és ’ingatlanmutyiról’ beszélnek, fontos elmondani, hogy a Hajógyári szigetet 2006-ban Karácsony Gergely elvtársai értékesítették egy izraeli befektetőnek kaszinóépítés céljából, amit 2014-ben az Orbán-kormány vásárolt vissza a magyar állam javára”

– nyilatkozta a politikus.

Karácsony Gergely óbudai „zöldfolyosós” programjáról a Fidesz-KDNP politikusa azt mondta: 

„Karácsony Gergely egy olyan meglévő tervet átkeresztel zöldfolyosónak, ami létezik és a főváros meg fogja valósítani a következő években, Karácsony Gergő nélkül is”

– szögezte le Bús Balázs.  

 A teljes adás itt tekinthető meg:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!