2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Magyarország élőben

Budai Gyula: Fontos kérdés, hogy az összegek az elkövetőkhöz vagy az áldozatokhoz jussanak-e el

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Budai Gyula, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője volt a vendége.

  • Budai Gyula: Fontos kérdés, hogy az összegek az elkövetőkhöz vagy az áldozatokhoz jussanak-e el

Újabb nemzetközi támadásra számít a Fidesz, miután a kormánytöbbség megszavazta a börtön kártérítések kifizetésének azonnali felfüggesztését. A törvénymódosítás értelmében június közepéig egy forintot sem lehet utalni azoknak az elítélteknek, akik a rossz börtönkörülmények miatt pert nyertek az állammal szemben. A sürgősséggel elfogadott jogszabályban az is szerepel, hogy a kormánynak május 15-ig egy új szabályzást kell kidolgoznia a soron következő nemzeti konzultáció eredménye alapján, valamint szeptember végéig meg kell szüntetni a börtönzsúfoltságot.

Mi az amiről egészen pontosan rendelkezik a törvény, csak a kifizetéseket függesztik fel vagy magukat az eljárásokat, tehát a pereket is? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Nem, a következő három nagyon fontos dátum van, ugye hamarosan kezdődik a Nemzeti Konzultáció, ahol két kérdés is el fog hangzani a börtönbiznisszel kapcsolatban, ennek az lenne a lényege, hogy a magyar emberek helyeslik-e, hogy ilyen kártalanításokat fizessenek ki az elítélteknek és van még egy nagyon fontos kérdés, hogy ezek az összegek az elkövetőkhöz, a bűnözőkhöz vagy az áldozatokhoz jussanak el. Ez a két kérdés lesz a nemzeti konzultációban. A május 15-ét már érintettük, június 15-ig felfüggesztették a kifizetéseket és a magyar kormánynak szeptember 30-ig meg kell oldania azokat a fogvatartási körülményeket, amely alapján ezek a perek megszülettek.

Fidesz: A baloldal ismét a bűnözők és a "Soros-hálózat" oldalán áll

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!