2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Magyarország élőben

Boros Attila László: A legfontosabb cél a fürdők tekintetében a munkahelyek megtartása

Javaslatcsomagot dolgozott ki az ágazat újraindításához a Magyar Fürdőszövetség. Vendégünk volt Boros László Attila, a szövetség elnöke.

„Ugye önöket érintette a legelsők között a járvány elleni intézkedések, bezártak a strandok. Milyen állapotban vannak most, mekkora veszteségeket szenvedtek el?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos.

„Való igaz, a fürdőágazat egyfajta lakmuszpapírja mindig a válságnak és majd a konjunktúrának is, hogy ha újra belépünk abba a gazdasági ciklusba. Alapvetően jelenleg a fürdők nem zártak be, hanem gyakorlatilag nem fogadnak vendéget, üzemszünetben vannak a szállodákhoz hasonlóan a fürdők is, de ez nem azt jelenti, hogy megállt teljesen az élet, hiszen a fürdők ilyenkor készülnek a nyári üzemre, a nyári szezonra. Ilyenkor kell a kültéri medencéket, a parkfelületeket, a gépészeti rendszereket ilyenkor készítjük fel, ilyenkor zajlanak a karbantartások.(…) A bevételeink négy nap alatt nullázódtak le, az utolsó filléreket költik most a fürdők a nyári szezoni felkészítésre, ezt mint az óvatos optimizmus és a remény jegyében tesszük. Alapvetően most a legfontosabb cél, a munkahelyeknek a megtartása, a fürdőben dolgozó szakszemélyzeté, akiket nem lehet csak úgy felvenni az utcáról, hiszen évtizedes tapasztalatokkal, speciális képzettségekkel dolgoznak kollégáink.”

- válaszolta Boros Attila László.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!