2020. október 20.,
kedd, Vendel napja

Boros Attila László: A legfontosabb cél a fürdők tekintetében a munkahelyek megtartása

Hír TV

2020. április 22., szerda 20:05

Javaslatcsomagot dolgozott ki az ágazat újraindításához a Magyar Fürdőszövetség. Vendégünk volt Boros László Attila, a szövetség elnöke.

„Ugye önöket érintette a legelsők között a járvány elleni intézkedések, bezártak a strandok. Milyen állapotban vannak most, mekkora veszteségeket szenvedtek el?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos.

„Való igaz, a fürdőágazat egyfajta lakmuszpapírja mindig a válságnak és majd a konjunktúrának is, hogy ha újra belépünk abba a gazdasági ciklusba. Alapvetően jelenleg a fürdők nem zártak be, hanem gyakorlatilag nem fogadnak vendéget, üzemszünetben vannak a szállodákhoz hasonlóan a fürdők is, de ez nem azt jelenti, hogy megállt teljesen az élet, hiszen a fürdők ilyenkor készülnek a nyári üzemre, a nyári szezonra. Ilyenkor kell a kültéri medencéket, a parkfelületeket, a gépészeti rendszereket ilyenkor készítjük fel, ilyenkor zajlanak a karbantartások.(…) A bevételeink négy nap alatt nullázódtak le, az utolsó filléreket költik most a fürdők a nyári szezoni felkészítésre, ezt mint az óvatos optimizmus és a remény jegyében tesszük. Alapvetően most a legfontosabb cél, a munkahelyeknek a megtartása, a fürdőben dolgozó szakszemélyzeté, akiket nem lehet csak úgy felvenni az utcáról, hiszen évtizedes tapasztalatokkal, speciális képzettségekkel dolgoznak kollégáink.”

- válaszolta Boros Attila László.

Hír TV