2020. július 3.,
péntek, Kornél, Soma napja

Borbély Lénárd: Azt kértük, hogy a főváros ugyanannyit különítsen el az egészségügy fejlesztésére, mint amennyit a kormány

Hír TV

2019. november 27., szerda 20:27

Leszavazták a szuperkórházat a szerdai fővárosi közgyűlésen. Erről is kérdeztük Borbély Lénárdot Csepel polgármesterét a Magyarország élőben című műsorban.

„Min múlt a dél-budai centrumkórháznak a sorsa?”

– kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Azon múlt, hogy a főváros mostani vezetése Karácsony Gergellyel, illetve az ő többségükkel együtt leszavazta ezt a javaslatot és nem csak ez volt, amit leszavazott, hanem egy olyan javaslatot is tettünk, hogy ha már ott tartunk, hogy a fővárosi önkormányzat egyik feltétele, amely egyébként teljesen nyitott kapukat dönget egészségügyi fejlesztésre kér pénzt, akkor abból kiindulva, hogy Karácsony Gergely a kampányban is azzal állt elő, hogy ő az egészségügyet szeretné fejleszteni, akkor azt gondolom, hogy első számú felelőssége Budapest első számú vezetőjeként neki van, ezért azt kértük, hogy ugyanannyit, amennyit a magyar kormány hozzátesz a budapestiek egészségügyi, fejlesztési ügyeihez, ugyanannyit a főváros is különítsen el. Szerintem ez egy logikus és egy védhető érv.”

 – válaszolta Borbély Lénárd.

Kapcsolódó cikkek: 

Megszavazták az atlétikai világbajnokság megrendezését

Hír TV

x
Rendkívüli hír