2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Magyarország élőben

Boldogkői Zsolt: Két és félszer gyorsabban terjed a delta-variáns, mint az eredeti vuhani

Több virológus szerint is a nyár után újra berobbanhat a koronavírus-járvány. Mire számíthat Magyarország, ahol már csaknem 5,5 millióan kapták meg a covid-elleni vakcinát. Erről is kérdeztük Boldogkői Zsolt biológus professzort.

  • Boldogkői Zsolt: Két és félszer gyorsabban terjed a delta-variáns, mint az eredeti vuhani

„Csehországban és Németországban 50 százalék körül van már az új megbetegedések között ennek a delta-variánsnak az aránya. Ezek szerint át fogja venni az uralmat?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos.

„Az Egyesült Királyságban már 90 százalék. Lényegében maga a brit variáns az körülbelül másfélszer akkor sebességgel terjed mint az eredeti vuhani, ez pedig két és félszer akkora sebességgel. (…) Maga a vírus Európában, Észak-Amerikában egyértelmű szezonalitást mutat, nem úgy mint az influenza vírus, mert képes nyáron is terjedni, csak sokkal lassabban, de úgy tűnik, hogy ez az indiai-variáns viszonylag gyorsan terjed”

-        válaszolta Boldogkői Zsolt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

Karácsony Gergely benyújtotta indítványát a Kúriának + videó

A főpolgármester-választás megismétlését kéri Karácsony Gergely. Már be is nyújtotta a beadványt, annak ellenére, hogy pénteken a Nemzeti Választási Bizottság ismét az ő győzelmét állapította meg. Vitézy Dávid úgy reagált: áll az új voksolás elé.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!