2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Magyarország élőben

Bódis József: Semmilyen jogosítványt nem akarunk korlátozni

Az iskolai osztályozással és szöveges értékeléssel kapcsolatban több koherenciazavart is észlelnek a jogászok a jelenlegi köznevelési törvény és az arra váró módosítások között – mondta el Bódis József, oktatásért felelős államtitkár Magyarország élőben című műsorunkban. Emiatt a módosító javaslat visszavonásra került, minden a régiben maradt, a szavazást elhalasztották.

  • Bódis József: Semmilyen jogosítványt nem akarunk korlátozni

Az alternatív iskolák tantervi struktúrája harminc százalékban térhet el a jelenlegi Nemzeti alaptantervben meghatározottól – tájékoztatta a műsort Bódis József. Amennyiben az országgyűlés a soron következő ülésen úgy határoz, megszűnik a magántanulói státusz és a helyébe az új egyéni munkarend lép majd. Minden olyan esetben, ahol a magántanulói jogviszony szükséges, az új rendszerben ugyanúgy meg tud jelenni -oszlatta el a kételyeket az államtitkár.

Földi-Kovács Andrea felvetésére a politikus elmondta, hogy változás mindenképpen lesz abban, hogy míg korábban az egyes intézmények vezetői mondták ki, hogy a tanuló jogosult a magántanulói jogviszonyra vagy sem, ezentúl az Oktatási Hivatal dönt majd a kérdésekben szakértők bevonásával.

Bódis József az oktatási szférában észlelhető szakemberhiányra is kitért: ahhoz, hogy a szakma vonzóbb legyen a pedagógusjelöltek számára, a bérekkel is kell foglalkozni, ahogy arra egyébként már korábban is volt példa, de fontosabb, hogy a képzésben azok is részt vehetnek, akik még csak gyakornoki státusszal rendelkeznek, vagyis még nincs diplomájuk.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!