2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Magyarország élőben

Az egyéni munkarend ugyanazt a lehetőséget fogja nyújtani, mint a magántanulói jogviszony

Magántanulói jogviszony helyett egyéni munkarendet vezetne be a közoktatásban a kormány. A javaslat már az Országgyűlés előtt van. Bódis József oktatási államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta, a módosítás célja, hogy a 2020/201-es tanévtől rendezett és szabályozott viszonyok alakuljanak ki ezen a területen. A változtatás mintegy 8 ezer diákot érint, ami az államtitkár szerint nem lesz hátrányos senkinek.

  • Az egyéni munkarend ugyanazt a lehetőséget fogja nyújtani, mint a magántanulói jogviszony

A köznevelési törvény módosítása értelmében hamarosan több fontos változás következik be, egyebek között teljesen ingyenes lesz a tankönyvellátás. Az oktatási államtitkár a Hír TV stúdiójában kifejtette,

ez a rendelkezés a 2020-21-es tanév szeptemberétől lép életbe. Mindenki számára elérhető lesz, aki a közoktatásban, köznevelésben tanul.  Ez egy 14 milliárdos költséget jelent a költségvetésnek, a családoknak viszont több 10 ezer forintos megtakarítást.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető felvetésére, hogy sajtóhírek szerint kivezetnék a magántanulói jogviszonyt, Bódis József elmondta, valóban egyéni munkarendet vezetne be a közoktatásban a kormány. Az államtitkár közlése szerint eddig a rendszerben számos anomália is teret kapott.

Ezzel a szabályozással jobban kontrollált és az igényeknek megfelelőbb szabályozási rendszer alakul ki. Az egyéni munkarend ugyanazt a lehetőséget fogja nyújtani, mint a magántanulói jogviszony 

- tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a diákoknak mit kell tenniük, a politikus elmondta, ki kell várni a törvényjavaslat elfogadását, utána pedig mind a diákok, mind pedig a szülők részletes tájékoztatást fognak kapni. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!