2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Bódis József: Komoly fizetésemelést kaphatnak a szakoktatók

Átlagosan 30 százalékkal emelkedik több mint 32 ezer szakiskolában tanító pedagógus bére jövőre. Bódis József szerint az új szakképzési törvény elfogadása után az oktatók nem a köznevelési törvény, hanem a Munka törvénykönyvének hatálya alá tartoznak majd, de emiatt senkit sem fog rosszabbul járni. Az Innovációs Minisztérium államtitkára a Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a béremeléshez a költségvetés évi 35 milliárd forint többletforrást biztosít.

  • Bódis József: Komoly fizetésemelést kaphatnak a szakoktatók

Több tízezer forintos fizetésemelés a szakoktatóknak, garantált ösztöndíj a diákoknak. Parlament előtt az új szakképzési törvény. A stúdióban Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára. A Parlament előtt van az új szakképzési törvény tervezete. Utoljára 2011-ben volt nagy átalakítás.

 „Egyrészt fordult a világ, másrészt minden oktatással kapcsolatos ügyben muszáj állandóan felfrissülni”

-mondta a tudás és innováció-menedzsmentért felelős államtitkár. Hozzátette, jelenleg egy ipari forradalomban vagyunk, melynek minden képzési rendszernek meg kell felelnie. A jelenlegi törvénytervezet egy új koncepcióban, egy sokkal rugalmasabb, a várható kihívásoknak sokkal inkább megfelelő képzési rendszert szeretne megvalósítani.

Bódis József szerint azt mindenkinek át kell látnia, hogy egy olyan világban élünk, ahol föl kell készülni olyan dolgokra, amelyeket ma még nem is ismerünk.

„Egy nagyon jó alapképzés, aztán nagyon sok irányú ráképzés tudja ezt biztosítani. De nem csak programot raktunk össze, hanem egy nagyon komoly támogatást is, akár oktatók, akár hallgatók vonatkozásában.”

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!