2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Bódis József: Bevált a Corvinus-modell

Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára volt a műsorvezető Földi-Kovács Andrea vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Bódis József: Bevált a Corvinus-modell

Bódis József, az ITM államtitkára többek között arról is beszélt, hogy az elsőként a Budapesti Corvinus Egyetemen bevezetett modellváltás milyen előnyöket rejt magában.

A modellváltás azóta már hat egyetemen is megtörtént, a hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatás érdekében. Azt, hogy mitől és miként lesznek hatékonyabbak és versenyképesebbek ezek a hazai egyetemek a nemzetközi viszonylat tekintetében is, Bódis József államtitkár mondta el.

Egy olyan alapítványi rendszer jött létre, melynek lesz egy kuratóriuma, fenntartói jogkörökkel, amit most az állam gyakorol. Az alapítványok így egyes kötöttségektől mentesen, gyorsabban és hatékonyabban tudnak majd reagálni egyes változásokra.

Például egyes eszközök igénylésekor vagy új képzések bevezetésekor, nincs szükségük annyi engedélyre, így a folyamatok is felgyorsíthatók lesznek.

Bíznak abban, hogy az alapítványi struktúrának köszönhetően, a komoly fejlesztési programok mellett, - melyeket a kormány elfogadott - több forráshoz is juthatnak - jegyezte meg Bódis József, az ITM államtitkára.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!