2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Bódis József: Bevált a Corvinus-modell

Hír TV

2020. május 19., kedd 19:56

Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára volt a műsorvezető Földi-Kovács Andrea vendége, Magyarország élőben című műsorunkban.

Bódis József, az ITM államtitkára többek között arról is beszélt, hogy az elsőként a Budapesti Corvinus Egyetemen bevezetett modellváltás milyen előnyöket rejt magában.

A modellváltás azóta már hat egyetemen is megtörtént, a hatékonyabb és korszerűbb felsőoktatás érdekében. Azt, hogy mitől és miként lesznek hatékonyabbak és versenyképesebbek ezek a hazai egyetemek a nemzetközi viszonylat tekintetében is, Bódis József államtitkár mondta el.

Egy olyan alapítványi rendszer jött létre, melynek lesz egy kuratóriuma, fenntartói jogkörökkel, amit most az állam gyakorol. Az alapítványok így egyes kötöttségektől mentesen, gyorsabban és hatékonyabban tudnak majd reagálni egyes változásokra.

Például egyes eszközök igénylésekor vagy új képzések bevezetésekor, nincs szükségük annyi engedélyre, így a folyamatok is felgyorsíthatók lesznek.

Bíznak abban, hogy az alapítványi struktúrának köszönhetően, a komoly fejlesztési programok mellett, - melyeket a kormány elfogadott - több forráshoz is juthatnak - jegyezte meg Bódis József, az ITM államtitkára.

Hír TV