2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Honvéd retró 2. 03:00

Magyarország élőben

Benkő Tibor: A Magyar Honvédség ellátása szeretnénk, hogy teljesen magyar kézbe kerüljön

Új fegyverek, harci- és légijárművek. Félidőben Magyarország újkori történetének egyik legnagyobb haderőreformja. Tíz év alatt 3500 milliárd forintból újul meg a magyar honvédség. A program 2026-ban zárul. De milyen előnyökkel jár egy ütőképes, modern hadsereg? A részletekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Benkő Tibor: A Magyar Honvédség ellátása szeretnénk, hogy teljesen magyar kézbe kerüljön

Benkő Tibor kijelentette, hogy a Zalaegerszegen telepített üzem elsődleges célja a Magyar Honvédség elöregedett gépparkjának lecserélése, modern, korszerű harci-és szállítóeszközökre. A projekt közösen valósul meg a Rheinmetall vállalattal. Az üzem a gépek összeszerelése mellett kutatási és fejlesztési tevékenységet is folytat majd. A magyar haderő kiszolgálása mellett cél a nemzetközi piacon való értékesítés is.

Benkő Tibor közölte továbbá, hogy Várpalota térségében létrehoznak egy lőszergyárat is, szintén a Rheinmetall vállalattal karöltve.

A nemrég beszerzett izraeli fejlesztésű Vaskupola rendszerről a honvédelmi miniszter elmondta, hogy a világ legmodernebb radarrendszere, mely képes beazonosítani, detektálni különböző légi célpontokat, akár tüzérségi lőszereket is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!