2021. május 11.,
kedd, Ferenc napja

Bánki Erik: Komoly béremelkedés jöhet 2020-ban

Hír TV

2019. június 19., szerda 20:33

Amióta a kormány az adócsökkentés útjára lépett, fokozatosan fehéredik a gazdaság és egyre több bevételre tesz szert az államkassza - jelentette ki Bánki Erik, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A kormánypárti politikus szerint, ha nem történik váratlan fordulat a nemzetközi gazdaságban, jövő év végére nulla százalékos hiány teljesülhet.

Az ellenzék szerint a kormány válságra készül a jövő évi költségvetés tervezete alapján, Bánki Erik viszont hangsúlyozta, hogy az állításokkal ellentétben valójában a középpontban a családok támogatása áll, amelyre összesen 2228 milliárd forintot különítettek el.

Velkovics Vilmos felvetésére, amely szerint az államadósság 65 százalékra csökkenhet, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke kijelentette, hogy ez a cél tartható lesz, mi több, amennyiben nem történik semmilyen váratlan esemény, egy nullszaldós költségvetés elfogadására kerül sor.

A műsorban a politikus az elmúlt években tapasztalható reálbér-növekedésekről is beszélt, kifejtve, hogy ma közel háromszázötvenezer forint az átlag bruttó bér a magyar kereseti viszonyokban. Bánki Erik hozzátette, hogy még 2019-ben is sor kerül béremelkedésre, a kormány reményei szerint amennyiben a négy százalékos gazdasági növekedés teljesíthető, akkor 2020-ban tíz százalék körüli bruttó bérnövekedésre lehet számítani.

Teljes beszélgetés:

Hír TV