2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Magyarország élőben

Bakondi György: Európai mentalitással szinte felfoghatatlan ez a kegyetlenség

Illegális migráns volt a nizzai merénylő, a történtekről és azok hátteréről Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Bakondi György: Európai mentalitással szinte felfoghatatlan ez a kegyetlenség

Múlt hét csütörtök reggel egy 21 éves tunéziai férfi rontott be Nizza központjának székesegyházába. Brahim Ausszaui szeptember végén érkezett Afrikából a dél-olasz Lampedusa szigetére, majd október elején lépte át a francia határt. Egy nőt gyakorlatilag lefejezett. Ezután egy férfinak vágta el a torkát, majd többször megszúrta a 3. áldozatát, szintén egy nőt, aki még átmenekül a szomszédos kávéházba, de ott belehalt sérüléseibe. A szomszédos épületből jól látszott és hallatszott, amikor a rendőrök bementek a templomba, hogy ártalmatlanítsák a támadót. A férfit elfogták, tiltott fegyverviselésért és fegyveres fenyegetését őrizetbe vették, és elmekórtani vizsgálatnak vetik alá. A nizzai merénylet után pár órával a dél-franciaországi Avginonban szintén Allah akbar felkiáltással támadt rá a rendőrökre egy férfi.

Aznap, amikor ez a fiatalember Lampedusán partraszállt akkor még több százan szálltak partra ugyanúgy papírok, mindenféle igazolások nélkül. Mennyire halad megnyugtató irányba ön szerint ez a dolog? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Most, ha csak a tegnapi adatot nézzük akkor azt látjuk, hogy hét hajóval négyszázan érkeztek Lampedusára egy nap. Nyilvánvaló azt is látjuk, hogy az olasz kormány migrációs politikája a gyakorlatban hogyan is működik. Valamifajta egészségügyi szűrésnek próbálják alávetni az érkezőket, ha és amennyiben találkoznak hatósággal. Ezt követőleg pedig átszállítják őket a kontinensre, ez esetben a terroristát átszállították, ahol kivizsgálták – nem egészségügyileg, hanem hogy jogosult-e politikai menedékjogra - és egy rövid időn belül megállapították, hogy nem az és ezek után kapott egy papírt, hogy ki van utasítva, utazzon ki. Ő kiutazott, de nem arra amerre az olaszok gondolták, hanem Franciaország irányába. Azt még a nyomozás tisztázgatja, hogy kikkel lépett ő kapcsolatba, arról van kamerafelvétel, hogy átöltözött, hogy valakikkel beszélt, találkozott, nyilvánvalóan valahonnan a kést is szerezte és ezt követőleg szemrevételezte a templomot, ott is készült róla felvétel. Európai mentalitással szinte felfoghatatlan kegyetlenséggel meggyilkolt ott 3 embert, ebből az egyik hölgynek levágta a fejét

mondta Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!