2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Bakodni György:Az embercsempészet világméretekben egy kiemelkedő bűnözői üzletág

A szervezett bűnözés és a migránsokat segítő civil szervezetek együttes hatása ösztönzően hat a migrációra, ennek jelelei tapasztalhatóak a Nyugat-Balkáni útvonalakon - jelentette ki Bakondi György Magyarország élőben című műsorunkban. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az európai határőrizeti szerv, a Frontex megerősítése kapcsán kifejtette: örvendetes annak tízezer főre növelése, de ez nem váltja ki a nemzeti határőrizetet.

  • Bakodni György:Az embercsempészet világméretekben egy kiemelkedő bűnözői üzletág

Kiürítették a bosnyák-horvát határ közelében a hírhedt vucjaki befogadótábort, a legtöbb bevándorló innen indult útnak a zöldhatáron Horvátország irányába. A szegényebbek gyalog, a tehetősebbek embercsempészeknek fizetnek, hogy eljussanak a kívánt céljukhoz.

Pár napja a Hír TV Informátor című műsorának stábja a helyszínen forgatott, melyről rövid részletet láthatnak műsorban.

A magyar hadsereg nyár óta ismét megerősített létszámmal van a déli határon, most a hírek szerint a Frontexet megerősítik 10.000 emberrel, mire lesz elég ez? - kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Nem a hírek szerint, ez egy jogszabály, amit elfogadott az Unió, több év alatt bővítik föl 10.000 főre és az a fontos, hogy a korábbi elképzelésekkel ellentétben nincs szó benne arról, hogy átvenné az irányítást az adott határszakaszon csak segíti a nemzetállamot és nem csak Európai Uniós tagállam területén működhet, operálhat, hanem a velünk együttműködő, például Boszniával, Koszovóval és másokkal, ezért ez egy fontos lépés, mi ebben partnerek vagyunk, hogy aztán ez a 10.000 fő mikorra töltődik föl, mennyi lesz ténylegesen határőr és milyen hatékonysággal tudják őket alkalmazni azt majd az idő megmutatja. Magyarország saját erőire, eszközeire, erőforrásaira védi a magyar emberek biztonságát a határon, de ezáltal védi az európai polgárokat is a tömeges, illegális, jogellenes beáramlással szemben.

- mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!