2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Bajkai István: Dr. Handó Tünde egész életútja megalapozza, hogy alkotmánybíró legyen

Műsorunk első részében szó volt arról, hogy Várhelyi Olivér mire számíthat, miután az Európai Bizottság elnöke elfogadta a biztosi posztra való jelölését.

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke elfogadta Várhelyi Olivér biztosi posztra való jelölését. A jövő héten a rendes ügymenet szerint a jogi bizottság az esetleges összeférhetetlenséget tárja majd fel a személyével kapcsolatban. Ha a szomszédságpolitika lesz a területe, akkor a külügyi bizottság is meghallgatja. A jelölés előzményeiről és a jelenlegi helyzetről Bajkai István, az igazságügyi bizottság fideszes tagja a következőket mondta:

„Én azt gondolom, hogy Trócsányi László urat, volt igazságügy minisztert teljesen abnormálisan – ha szabad ezt a kifejezést használni – teljesen jogellenesen és hajánál fogva előhúzott érvek alapján úgymond marasztalták el és nem támogatták. Én azt gondolom, hogy már az ezt megelőző eljárás is teljesen jogszerűtlen volt. Ezt több alkalommal kifejtették mások is. Az teljesen egyértelmű, hogy a vele szemben megfogalmazott érvek, nem voltak valódi érvek. Azok sajnos a politika mezőjébe tartoznak és olyan úgymond vádakat kellett elviselnie neki és ezáltal Magyarországnak is, ami sajnos nagyon súlyosak voltak és teljesen megalapozatlanok.”

Várható, hogy Várhelyi Olivért is hasonló megpróbáltatások elé állítják majd Brüsszelben? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

„Én azt gondolom, hogy semmi sem kizárt. Bár hozzá kell tennem, ahogy Trócsányi László esetében sem lett volna akadálya az ő előre menetelének meggyőződésünk szerint, úgy szerintem Várhelyi Olivér is joggal tarthat igényt arra, hogy őt támogassa majd később a bizottság. Nincs vele szemben sem olyan érv, amely megakadályozná az ő hivatalát. Azzal együtt azt gondolom, hogy a brüsszeli mai állapotok szerint, ahogy ma a világ áll Brüsszelben, semmit sem lehet kizárni.”  

A műsorban elhangzott, hogy Handó Tünde főbírót jelölik Stumpf István korábbi alkotmánybíró helyére a kormánypártok. Őt az igazságügyi bizottság tagjai meg is hallgatták és nyolc kettő arányban jóváhagyták Handó Tünde jelölését.

„Dr. Handó Tündének az egész életútja, a bíráskodása, a bírói időszaka, a bírói szervezetrendszerért tett erőfeszítése, tudományos munkássága, a fiatalabb jogász nemzedékért tett erőfeszítései és oktatói tevékenysége az mind megalapozza azt, hogy ő alkotmánybíró legyen. Azt gondolom, hogy nem fűződhet kétség ahhoz, hogy ő kiváló szakmai képességekkel rendelkezik és a legmagasabb jogi pozícióra alkalmas.” – hangsúlyozta Bajkai István.

A műsorban arról is szó volt, hogy ismét Polt Pétert javasolja legfőbb ügyésznek az államfő.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Hír TV 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!