2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Magyarország élőben

Baán László: Több zöld és több kultúra kerül a Ligetbe

Abszurdnak nevezte Baán László, a Liget Projekt miniszteri biztosa Horváth Csaba, Zugló polgármesterének kijelentését, miszerint a már megkezdett építkezések esetében hatástanulmányokat végeznek arról, hogy a teljes, vagy részleges befejezés, illetve a visszabontás jelent-e kisebb környezeti terhelést. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója a Magyarország élőben című műsorunkban reményét fejezte ki, hogy az ügyben végül a józan ész nyer.

  • Baán László: Több zöld és több kultúra kerül a Ligetbe

„Én személy szerint nem lepődtem meg ennek a közvélemény-kutatásnak az eredményén. Ez azt jelenti, hogy ha nem a liberális mantrákra kérdezünk rá, - betonozás, fakivágás – akkor kiderül az igazság?"

– kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„(…) Egy személyes megkérdezéssel, nagy mintán, reprezentatív mintán, 1000 fős mintán a konkrét tervekre kérdeztek rá. Nézzék csak! Ilyen lesz az új Nemzeti Galéria és erre a helyre épül. Ilyen lesz a Magyar Zene Háza és ennek a helyére épül. Tehát pontosan megmutatva a lokációkat, megmutatva az épületeket, elmondva, hogy hogyan tud több zöld lenni, hiszen a 60 százalékos jelenlegi zöld felület 65 százalékra felmegy a lebetonozott területek újra zöldítésével, magyarul több zöld és több kultúra kerül a Ligetbe (…). Az az álláspont számomra az sem igazán megnyugtató és elfogadható, amelyik azt mondja, hogy leállítjuk azt a három épületet, amelyik a lényege és a szíve ennek az egész fejlesztésnek. Többször elmondtuk, de érdemes most is: ez ma az egész nyugati világ, Európát és Amerikát is beleértve a legnagyobb és legfontosabb kulturális városfejlesztési projektje. Ilyen kis ország hajtja végre, nem a franciák, nem az angolok, nem az amerikaiak, hanem mi saját forrásokból. És azért lényeges, hogy így valósuljon meg, mert úgy lesz látható a világ bármely részéről, és jelent olyan új kulturális vonzerőt Budapestnek, amelyből meg is térülnek ezek a beruházások. Ha ebből kiemelünk fontos elemet, pont ez veszik el. Az, hogy itt bármi leálljon, ami már úgy áll ahogy például a sokszorosan díjnyertes Magyar Zene Háza, azt gondolom ez az abszurditás kategóriája. Komoly politikai erő, komoly politikai személy nem is mehet be ebbe az utcába, nem is megy. Horváth Csaba belement, ez minősítse őt."

- fejtette ki véleményét Baán László.

Kapcsolódó cikkek: 

A budapestiek kétharmada támogatja a Liget Budapest Projektet

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!