2020. október 28.,
szerda, Simon, Szimonetta napja

Baán László: Ha nagyba vágjuk a fejszénket, nagy lesz az ellenállás is

Hír TV

2019. július 22., hétfő 20:45

Megnövelt és megújuló zöldfelület, díjnyertes épületek. Négy év múlva megnyílik a Liget Budapest projekt összes új intézménye Baán László miniszteri biztos szerint, aki erről Magyarország élőben című műsorunkban beszélt.

A Lánchidat és az Országházat hozta példaként Baán László arra vonatkozólag, hogy a Liget Budapest projektet most hasonló támadások érik. A munkálatok ezek ellenére folytatódnak, a projekt miniszteri biztosa szerint 2023-ra az összes új intézmény megnyílik.

A már átadott elemeket már most nagyon sok ember használja, így a Szépművészeti Múzeumot, vagy a kutyás élményparkot. Fenntartás az UNESCO részéről a Néprajzi Múzeummal kapcsolatban van, de a legvégén, amikor minden megvalósult a tervek szerint, az ellenzők álláspontja értelmezhetetlen lesz -szögezte le Baán László.

Földi-Kovács Andrea kérdésére a miniszteri biztos arról is beszámolt, hogy a projekt keretén belül arra is sor kerül, hogy értékes műtárgyakat helyezzenek el és őrizzenek meg méltó módon az eljövendő generációk számára a Városligetben.

Teljes beszélgetés:

Hír TV