2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Célpont 18:05

Magyarország élőben

Baán László: A kormány nem tett le Európa legnagyobb kulturális projektjének megvalósításáról

A Magyar Zene Házával nem egyszerűen egy gyönyörű épületet kap Budapest és az ország, hanem egy különleges tartalmút is - mondta el Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa a Hír TV Magyarország élőben extrában. A miniszteri biztos azt is hangsúlyozta, hogy a kormány nem tett le Európa legnagyobb kulturális projektjének teljes megvalósításáról.

  • Baán László: A kormány nem tett le Európa legnagyobb kulturális projektjének megvalósításáról

Mérföldkőhöz érkezett a Magyar Zene Háza kivitelezése. Elkezdték ugyanis az Európában is egyedülálló üvegfal kialakítását. Ezzel kapcsolatban azt a kérdést tette fel Földi-Kovács Andrea műsorvezető, hogy mindezt meglehet-e építeni, illetve, hogy fog ez kinézni.

Baán László erre azt felelte, hogy a Liget projekt esetében a látványterv és a végső valóság közötti viszonnyal eddig nem volt gond, sőt az eddig átadott épületeknél a valóság sokkal szebb lett. A Magyar Zene Házának esetében sikerült Európában, Németországban találni egy olyan gyárat, akik képesek legyártani a szükséges elemeket és technológiát. A miniszteri biztos az építkezés kapcsán arra is kitért, hogy milliméter pontosan kell beszerelni a speciális üveglapokat. Baán László kiemelte, hogy

az a fantasztikus légiesség, amit a látványterv ígér, az valóban megvalósítható.

Az Európában egyedülálló, egybefüggő üvegfal mintegy négy emelet magas, és az összfelülete meghaladja az 1500 négyzetmétert.

A Liget projekt miniszteri biztosa felhívta arra a figyelmet, hogy az intézmény jövő év végén legkésőbb megnyílik a nagyközönség előtt.

A Magyar Zene Házával nem egyszerűen egy gyönyörű épületet kap Budapest és az ország, hanem egy különleges tartalmút is.

Mert bár a magyar zeneművészet az egyik legismertebb és elismertebb művészeti águnk, eddig még nem valósult meg egy a magyar zenetörténetet átfogó kiállítás. Az intézményben egy 1000 négyzetméternyi területű állandó kiállítás várja majd a látogatókat, de lesznek időszaki tárlatok is, az első a magyar popzene ötven évét mutatja majd be – mondta el Baán László.

A miniszteri biztos arra is kitért, hogy a Zene Házához kapcsolódni fog egy kültéri amfiteátrum is, amely koncerteknek is helyet ad majd. Baán László arról is beszélt, hogy

a projektről a tárgyalások döcögősen zajlanak a kormány és a főváros között, három épület megvalósulása még mindig kérdéses. De az biztos, hogy a jelenlegi országvezetés nem tett le Európa legnagyobb kulturális projektjének megvalósításáról

– szögezte le. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Több támadás is történt az elmúlt héten Párizsban + videó

Támadások árnyékolják be a közelgő nyári olimpia megnyitóját. Párizs már teljes készültségben van. Az elmúlt időszakban több merénylet is történt a francia fővárosban. A nehéz körülmények ellenére, azonban emberek százezrei várják az öt karikás játékokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!