2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Azbej Tristan: Világosan látszik, hogy a kereszténydemokrata kormányokat támadják

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Azbej Tristan a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár volt a vendége.

Kenneth Roth, a Human Rights Watch ügyvezető igazgatója írta az EU observer - ben azt az elemzést, amelyik a szokásos pontokon bírálja a magyar kormányt, a jogállamisági kérdésekben, bírósági szervezet, emberi jog érvényesülése. Miért tartotta fontosnak nyílt levélben válaszolni erre? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Azbej Tristán elmondta, több okból is fontosnak tartotta a választ, egyrészt azért, mert a szokásos gyalázkodások mellé olyan szándék is társult, melynek célja, hogy meggyőzzék az EU tagállamainak kormányait és az EU intézményeit, hogy a források elosztását és kifizetését kössék jogállamisági, emberi jogi feltételekhez. Ez még szép gondolat is lenne, azonban az is kiderül, hogy Human Rights Watch és más Soroshoz köthető politikai álcivil-szervezetek kívánják meghatározni, hogy melyik országok számítanak ebbe bele. Tennék mindezt nem objektív mércék alapján, hanem pusztán politikai válogatásból. Világosan látszik, hogy a kereszténydemokrata kormányokat támadják, ahol a nemzeti szuverenitást védik, ahol a migráció ellen hoznak döntéseket. Megfelelőnek pedig azok az államok számítanak, ahol a liberális politikai dogmákat követik. Tehát most már súlya van a rágalmazásoknak, hazánk érdeke pedig, hogy a forrásokat ésszerűen és igazságosan osszák el. Másik ok, hogy a kormány szemére vettették a szolidaritás hiányát azzal, hogy a szerintük humanitárius tevékenységet folytató, szerintünk a tömeges migrációt illegálisan segítő civilszervezetekkel nem működünk együtt. Azbej Tristán elmondta, hogy ezek nem csak cáfolható, hanem felháborító vádak is, tekintve, hogy Magyarország a Hungary Helps programon keresztül példát mutatott a világnak, az elmúlt két és fél év alatt több mint 70.000 ember helyben maradását tették lehetővé, amit a világ vezetői is elismertek.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!