2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Azbej Tristan: Világosan látszik, hogy a kereszténydemokrata kormányokat támadják

Hír TV

2020. június 29., hétfő 19:14

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Azbej Tristan a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár volt a vendége.

Kenneth Roth, a Human Rights Watch ügyvezető igazgatója írta az EU observer - ben azt az elemzést, amelyik a szokásos pontokon bírálja a magyar kormányt, a jogállamisági kérdésekben, bírósági szervezet, emberi jog érvényesülése. Miért tartotta fontosnak nyílt levélben válaszolni erre? – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Azbej Tristán elmondta, több okból is fontosnak tartotta a választ, egyrészt azért, mert a szokásos gyalázkodások mellé olyan szándék is társult, melynek célja, hogy meggyőzzék az EU tagállamainak kormányait és az EU intézményeit, hogy a források elosztását és kifizetését kössék jogállamisági, emberi jogi feltételekhez. Ez még szép gondolat is lenne, azonban az is kiderül, hogy Human Rights Watch és más Soroshoz köthető politikai álcivil-szervezetek kívánják meghatározni, hogy melyik országok számítanak ebbe bele. Tennék mindezt nem objektív mércék alapján, hanem pusztán politikai válogatásból. Világosan látszik, hogy a kereszténydemokrata kormányokat támadják, ahol a nemzeti szuverenitást védik, ahol a migráció ellen hoznak döntéseket. Megfelelőnek pedig azok az államok számítanak, ahol a liberális politikai dogmákat követik. Tehát most már súlya van a rágalmazásoknak, hazánk érdeke pedig, hogy a forrásokat ésszerűen és igazságosan osszák el. Másik ok, hogy a kormány szemére vettették a szolidaritás hiányát azzal, hogy a szerintük humanitárius tevékenységet folytató, szerintünk a tömeges migrációt illegálisan segítő civilszervezetekkel nem működünk együtt. Azbej Tristán elmondta, hogy ezek nem csak cáfolható, hanem felháborító vádak is, tekintve, hogy Magyarország a Hungary Helps programon keresztül példát mutatott a világnak, az elmúlt két és fél év alatt több mint 70.000 ember helyben maradását tették lehetővé, amit a világ vezetői is elismertek.

Hír TV