2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

A rendszerváltás óta nem látott mértékű orvosbéremelés van kilátásban

2020. október 1., csütörtök 12:50

Nagyon nagy a nyomás a járványügyi helyzet miatt az orvosokon és a kórházakon, viszont a Magyar Orvosi Kamara béremelésre vonatkozó javaslatát befogadta a kormány. Kincses Gyula kamarai elnök Magyarország élőben extra című műsorunkban elmondta, akkor lennének elégedettek, olyan eredménnyel lennének elégedettek, ami alkalmas a hálapénz felszámolására, az orvosok itthontartására, a közellátás megerősödésére és a betegbiztonságot garantáló egészségógy működjön, ehhez kell a béremelés.

A Magyar Orvosi kamara elnöke szerint, ha minden orvos egyetlen munkahelyről meg tudja keresni a biztos megélhetéshez való jövedelmet, akkor bizonyosan itthon fognak maradni, akik pedig külföldön vannak, azok haza is jöhetnek, ez pedig minőségi ellátáshoz vezet. 

Magyarország legjelentősebb közszolgáltatásáról van szó, az egészségre muszáj áldozni, nem megúszható ez a kiadás, 300-400 miliárd forintos költséget jelent egy évben, de ez egy nagyon megtérülő beruházás, ami egészségben jelentkezik

- mutatott rá Kincses Gyula.

Az ellenzék folyamatosan azt állítja, hogy az ország nincs felkészülve a járvány kezelésére, az ellátórendszer is számtalan támadásnak volt kitéve, de a valóság más, látjuk, hogy a kórházakban határozott menetrend szerint kezeli ka koronvírusos betegeket - erről már Deák Dániel beszélt. A kormányzat határozott célja az egészségügy dolgozók bérének emelése az elemző közlése szerint, most pedig - hívta fel rá a figyelmet,

a rendszerváltás óta nem látott mértékű orvosbéremelés van kilátásban. 

A tárgyalások során egy olyan fizetési rendszert kell kidolgozni, ami igazságos és érdemben emeli az orvosok bérét - tette hozzá.

Teljes adás:

KAPCSOLÓDÓ: 

848-cal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 16 beteg

Kincses Gyula: A pénzt az orvosok kapják, de a nyertes a magyar társadalom