2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Magyarország élőben

A rendszerváltás óta nem látott mértékű orvosbéremelés van kilátásban

Nagyon nagy a nyomás a járványügyi helyzet miatt az orvosokon és a kórházakon, viszont a Magyar Orvosi Kamara béremelésre vonatkozó javaslatát befogadta a kormány. Kincses Gyula kamarai elnök Magyarország élőben extra című műsorunkban elmondta, akkor lennének elégedettek, olyan eredménnyel lennének elégedettek, ami alkalmas a hálapénz felszámolására, az orvosok itthontartására, a közellátás megerősödésére és a betegbiztonságot garantáló egészségógy működjön, ehhez kell a béremelés.

  • A rendszerváltás óta nem látott mértékű orvosbéremelés van kilátásban

A Magyar Orvosi kamara elnöke szerint, ha minden orvos egyetlen munkahelyről meg tudja keresni a biztos megélhetéshez való jövedelmet, akkor bizonyosan itthon fognak maradni, akik pedig külföldön vannak, azok haza is jöhetnek, ez pedig minőségi ellátáshoz vezet. 

Magyarország legjelentősebb közszolgáltatásáról van szó, az egészségre muszáj áldozni, nem megúszható ez a kiadás, 300-400 miliárd forintos költséget jelent egy évben, de ez egy nagyon megtérülő beruházás, ami egészségben jelentkezik

- mutatott rá Kincses Gyula.

Az ellenzék folyamatosan azt állítja, hogy az ország nincs felkészülve a járvány kezelésére, az ellátórendszer is számtalan támadásnak volt kitéve, de a valóság más, látjuk, hogy a kórházakban határozott menetrend szerint kezeli ka koronvírusos betegeket - erről már Deák Dániel beszélt. A kormányzat határozott célja az egészségügy dolgozók bérének emelése az elemző közlése szerint, most pedig - hívta fel rá a figyelmet,

a rendszerváltás óta nem látott mértékű orvosbéremelés van kilátásban. 

A tárgyalások során egy olyan fizetési rendszert kell kidolgozni, ami igazságos és érdemben emeli az orvosok bérét - tette hozzá.

Teljes adás:

KAPCSOLÓDÓ: 

848-cal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 16 beteg

Kincses Gyula: A pénzt az orvosok kapják, de a nyertes a magyar társadalom

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!