Az élelmiszert előállító nemzetközi cégek sok esetben változtattak a receptúrán, ennek köszönhető, hogy a vizsgált élelmiszerek csupán egyharmadáról mutattak ki különbséget - jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az Európai Bizottság kettős élelmiszer-minőséget vizsgáló jelentése kapcsán. Zsigó Róbert szerint az ügyben folytatott uniós vizsgálattal azt is sikerült elérni, hogy amely cégek más receptúra alapján készítik egy adott országba a termékeiket, azt kötelesek feltüntetni.
A jelentésnek egy része az, hogy az élelmiszer gyártóknak megmutatták és véleményt mondhattak. Az egyik új vélemény úgy szólt, szó szerint idézem a jelentésből: "Az adatgyűjtés idején a már módosított termékek egyes piacokon megjelentek, más piacokon pedig még a korábbiak voltak elérhetők." Az egyik célunk az volt, hogy a gyártók ezt a tisztességtelen magatartást befejezzék. Ez a mondat azt jelenti, hogy voltak olyan piacok, ahol már a módosított receptúra szerint készültek a termékek és voltak, ahol még a régi szerint. Valószínűleg azért is lehetett kevesebb a módosított vagy eltérő összetételű termékek aránya mert a gyártók is beismerték, hogy korábban voltak ilyen ügyek.
Mondta az Agrárminisztrérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.
Hír TV