2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Magyarország élőben

A hasonló márkájú termékek akár egyharmada eltérő összetételű

Az Európai Bizottság szerint nincsenek bizonyítékok arra, hogy kelet és nyugat közt megosztottság alakult volna ki az élelmiszeripari termékek minőségében. A brüsszeli testület tegnap tette közzé jelentését, melyről Földi-Kovács Andrea beszélgetett Zsigó Róberttel, az Agrárminisztrérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárával.

  • A hasonló márkájú termékek akár egyharmada eltérő összetételű

Az élelmiszert előállító nemzetközi cégek sok esetben változtattak a receptúrán, ennek köszönhető, hogy a vizsgált élelmiszerek csupán egyharmadáról mutattak ki különbséget - jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az Európai Bizottság kettős élelmiszer-minőséget vizsgáló jelentése kapcsán. Zsigó Róbert szerint az ügyben folytatott uniós vizsgálattal azt is sikerült elérni, hogy amely cégek más receptúra alapján készítik egy adott országba a termékeiket, azt kötelesek feltüntetni.

A jelentésnek egy része az, hogy az élelmiszer gyártóknak megmutatták és véleményt mondhattak.  Az egyik új vélemény úgy szólt, szó szerint idézem a jelentésből: "Az adatgyűjtés idején a már módosított termékek egyes piacokon megjelentek, más piacokon pedig még a korábbiak voltak elérhetők." Az egyik célunk az volt, hogy a gyártók ezt a tisztességtelen magatartást befejezzék. Ez a mondat azt jelenti, hogy voltak olyan piacok, ahol már a módosított receptúra szerint készültek a termékek és voltak, ahol még a régi szerint. Valószínűleg azért is lehetett kevesebb a módosított vagy eltérő összetételű termékek aránya mert a gyártók is beismerték, hogy korábban voltak ilyen ügyek.

Mondta az Agrárminisztrérium Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!