2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Láncreakció

Láncreakció - Egyre közelebb a közel-keleti konfliktus eszkalációja + videó

Egyre több közel-keleti ország támogatná a Hezbollahot, ha Izrael megtámadja. A HírTV stúdiójában Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója és Csizmadia Tamás jogász elemző. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Láncreakció - Egyre közelebb a közel-keleti konfliktus eszkalációja + videó

A tartalomból: 

  • Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy csak részleges megállapodásba fog beleegyezni a Hamásszal, amely lehetővé teszi a támadás újraindítását a túszok kicserélése érdekében. Vasárnap este a Channel 14- nek beszélve Netanjahu azt mondta, hogy „készen áll egy részleges megállapodás megkötésére, amely visszaadja nekünk az emberek egy részét”.
  • A libanoni Hezbollah vezetője, Hasszán Naszrallah azt nyilatkozta, hogy az Izraellel közös határon álló csapataik létszáma százezer fő. Hozzátétte: Irán felvette velük a kapcsolatot, és felajánlotta, hogy több ezer harcost küld. A tálibok pedig jelezték, hogy ha Izrael megtámadja Libanont, Afganisztán több ezer harcosát küldi a Hezbollah segítségére.
  • Az egyik iraki milícia arra figyelmeztet, hogy célba veszi az amerikai erőket, ha Washington támogatja az izraeli háborút Libanonban. A fenyegetés azt is jelenti, hogy az izraeli-libanoni határon folyó harcok szélesebb körű háborúvá fajulhatnak.
  • Az Egyesült Államok szankciókat vezetett be az iráni hadsereget támogató „árnyékbankok hálózatára”. A kedden kivetett szankciók csaknem 50 vállalkozást és személyt érintenek, akiket azzal vádolnak, hogy dollármilliárdokat juttattak el az iráni hadseregnek és milíciáinak. Az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának közleménye szerint a szankcionált vállalkozások és emberek segítettek az iráni Védelmi és Fegyveres Erők Logisztikai Minisztériumának és az Iszlám Forradalmi Gárdának.
  • Irán most néhány nap alatt elegendő dúsított uránt tud előállítani egy atombomba elkészítéséhez - figyelmeztet a Foreign Affairs. Az amerikai külügy szócsövének számító portál hosszú cikkben idézi fel, hogy Izrael áprilisi megtámadása után az Iszlám Köztársaság nukleáris létesítményeinek védelméért felelős iráni katonai parancsnok nyilvánosan figyelmeztetett, hogy ha Izrael válaszol, Teherán felülvizsgálhatja nukleáris doktrínáját.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!