2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Vasárnap Fischer Ádám vezényletével indul az Esterházy-kastély koncertévada

Vasárnap este Fischer Ádám irányításával, a Danish Chamber Orchestra és Baráth Emőke szoprán közreműködésével indul a classic.Esterházy koncertévad a kismartoni Esterházy-kastélyban.

  • Vasárnap Fischer Ádám vezényletével indul az Esterházy-kastély koncertévada

Joseph Haydn Kismartonban elsősorban két műfaj, a szimfónia és a vonósnégyes megújításán dolgozott, ezért is helyezi előtérbe a koncertsorozat ezeket a műveket - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idén március 30-án egy új formátummal, a Vonósnégyes-fesztivállal várják a közönséget, ahol az Emerson String Quartet lép fel. Az együttes negyvenéves pályafutását zárja ezzel a koncerttel.

Másnap a Quartetto di Cremona együttes Haydn, Ravel és Beethoven egy-egy vonósnégyesét adja elő, míg április 1-jén a Banff és a Wigmore Hall nemzetközi vonónégyesversenyek fiatal győztesei, a Leonkoro Quartet, az Adelphi Quartet, az Isidore String Quartet szólaltatják meg Haydn, Kaija Saariaho, Bushra El-Turk, Daniel Serrano és Aida Shirazi műveit.

Az Esterházy-kastély rezidens zenekara, a Chamber Orchestra of Europe április 22-én Lisa Batiashvili hegedűművésszel közösen ad konceret Robin Ticciati karmester vezetésével, Jan Lisiecki zongoraművésszel pedig október 29-én lépnek színpadra. Ezt a koncertet Andrew Manze dirigálja.

Az Il Giardino Armonico zenekar Giovanni Antonini karmester vezényletével lép fel a május 14-i anyáknapi koncerten, amelyen Nicolas Altstaedt csellóművész szólista is közreműködik.

Június 23-án és 24-én Florian Boesch énekessel kis dalünnep színesíti az évad programját, de új élményt ígér Heinz Ferlesch karmester és a Barucco zenekar Udvari mulatsága is, amelyre július 16-án kerül sor.

A Bécsi Filharmonikusok Angelika Prokopp Zenekari Akadémiája augusztus 13-án, a Pannon Ifjúsági Zenekar augusztus 26-án ad koncertet. Az Amsterdam Baroque Orchestra Ton Koopman karnagy vezetésével Haydn Párizsi szimfóniáinak szenteli az október 14-i estet, az évet pedig a Pannon Gálaest zárja december 14-én, ahol Ferry Janoska és vendégei várják a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!