2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Kultúra

Valós szabadidős alternatíva a lovas tevékenység

A 21. század fiataljainak is valós szabadidős program a lovaglás és akár a lovas hagyományőrzés is, fogalmazott a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület elnöke a lovarda nyílt napján. Az eseményen a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kormány mindig kiemelten kezelte a lovas hagyományok ápolását.

  • Valós szabadidős alternatíva a lovas tevékenység

„Mindenkori honvédelmünk és a ló” mottóval tartott családi napot a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetséggel karöltve. Az egyesület elnöke szerint a 21. században is valós szabadidős alternatíva a lovas tevékenység.

„Mi úgy gondoljuk, hogy a szabadidőnek az egyik legnemesebb és leghasznosabb formája hogyha lovak mellett, több-kevésbé a szabadban töltjük ezt a szabadidőt. Az állatok nálunk társakként vannak kezelve, a lovak. Négy lábú társaink jelenlétében, a természetben töltött szabadidő, azt hiszem a rohanó világunkban – magam is szülő vagyok –, gyermekeim igyekeznek lovagolni, mindenképpen egy szebb alternatívát és egy jobb alternatívát biztosít, mint a digitális és a pláza korszaknak, mondjuk úgy, a vadhajtásai” – mondta Korein László, a hagyományőrző egyesület elnöke.

Érd polgármestere szerint a város partner a hagyományok ápolásában. „Széchényi óta tudjuk, hogy akinek nincs múltja, annak nem lesz jövője sem. Mi azt szeretnénk, hogy Magyarországon, Érden, Simonpusztán a magyar embereknek, az érdieknek, a simonpusztaiaknak legyen jövője” – emelte ki T. Mészáros András.

A térség országgyűlési képviselője elmondta: a simonpusztai egyesület nem csak a hagyományőrzésen, hanem a jövő és jelen lovastársadalmának építésén is dolgozik. „A magyar kormány mindig szem előtt tartotta a lovas hagyományok fenntartását, újraélesztését és fejlesztését. Nagyon fontosnak tarom azt, hogy ennek a folyamatnak egy bázisa lesz Simonpuszta. Nem csak a tekintetben, hogy a környékbeliek fognak itt lovagolni és a lovas tudást megszerezni, értartást végezni, hanem egyfajta találkozópont lesz, egy lovas fórum lesz, egy lovas hely lesz” – jegyezte meg Aradszki András.

Az egyesület lovardája egész évben oktatással bemutatókkal és színes programokkal várja az érdeklődő fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!