2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Kultúra

Újabb iskola épületét újították fel Szegeden

Csaknem 300 millió forintból, uniós támogatással felújították a szeged-kiskundorozsmai Jerney János általános iskola épületét. Az elmúlt években a Tisza-parti városban több mint 3 milliárd forintból hét oktatási intézményt korszerűsítettek - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

  • Újabb iskola épületét újították fel Szegeden

A közlemény szerint a háromszintes, 1974-ben átadott épület felújítására 282 millió forintot fordított az önkormányzat, ebből 267 milliót uniós támogatás fedezett.

A külső fa- és fémablakok, valamint ajtók helyére műanyag, illetve alumínium szerkezetű, hőszigetelt nyílászárókat építettek be. A homlokzatot hőszigetelték. A lapos tetőre a hő- és vízszigetelés után napelemek kerültek, így ezután az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak. A napelemek várhatóan fedezni fogják az intézmény teljes éves áramszükségletét.

Kicserélték a fűtéscsöveket és a radiátorokat, a helyiségeket pedig kifestették, és megújult a padlóburkolat egy része. Az akadálymentesített épületben vezetősávot építettek ki vakok és gyengénlátók számára.

A Jerney János iskola felújítása a tanítás mellett történt. Az épületben a járványügyi korlátozások feloldása után 235 diák folytathatja tanulmányait.

A beruházás kivitelezője a hódmezővásárhelyi Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. volt.

Szegeden 2018 óta 3,094 milliárd forintból - amelyből több mint félmilliárd forint az önkormányzat saját forrása volt - megújult a Bonifert Domonkos, a Tabán, a tarjáni kéttannyelvű és a Weöres Sándor általános iskola, a Petőfi Sándor iskola Bálint Sándor tagiskolája, valamint a Vörösmarty Mihály és a Jerney János általános iskola.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Prime Projekt

Prime Projekt

A cél, hogy a diákönkormányzatokkal foglalkozó pedagógusok, önkormányzati ifjúsági referensek is részt vegyenek a képzésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!