2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kultúra

Több ezer látogató vett részt a washingtoni magyar nagykövetség nyílt napjának kulturális programjain

Több ezer látogató vett részt a magyar nagykövetség nyílt napján Washingtonban szombaton, amikor megnyíltak az európai uniós külképviseletek az amerikai látogatók előtt.

  • Több ezer látogató vett részt a washingtoni magyar nagykövetség nyílt napjának kulturális programjain

Az eseményen kulturális programokat és gasztronómiai bemutatót tartottak, valamint Magyarországról szóló információk, turisztikai ajánlatok is elérhetők voltak, miközben a gyerekek számára mesefilmvetítést és kézműves foglalkozást szerveztek.

Schmitt Pál Péter ideiglenes ügyvivő elmondta, hogy a magyar nemzeti identitás megerősítése jegyében szervezett eseménynek az évben kiemelt láthatóságot biztosít, hogy Magyarország rövidesen átveszi az EU Tanácsának soros elnökségét.

Megállapította, a programok is azt tükrözik, hogy Magyarország az erős nemzetek Európájában hisz. A diplomata hangsúlyozta, hogy idei európai parlamenti választásokra tekintettel az eseményre látogató, az Egyesült Államokban élő magyar állampolgárok számára külön információs pontot létesítettek, ahol a nagykövetség munkatársai a szavazás rendjéről és menetéről adtak tájékoztatást.

A nyílt napon felléptek az amerikai fővárosban működő művészeti együttesek, így a Szikra Banda, a Tisza Táncegyüttes és a Magnólia Zenekar.

Bemutatkozott a magyar diaszpóra több szervezete, köztük a Kossuth Alapítvány, az Amerikai Magyar Koalíció, a washingtoni Magyar Iskola és a HuGo mobil közösségi alkalmazás, amelynek segítségével az Egyesült Államokban található magyar vonatkozású helyszínek oszthatók meg és kereshetők fel.

A hivatalos összesítés szerint a magyar nagykövetségre látogatók száma megközelítette a háromezret.

Az EU Nyílt Nap az amerikai főváros hagyományos programja, amelyet minden évben az Európa Naphoz, május 9-hez legközelebb eső szombaton rendeznek.

Fotó: Facebook - Embassy of Hungary in Washington DC

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A békepárti erők EP-győzelme megállíthatja a háborús pszichózist Nyugat-Európában?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Újjáéled a magyar nemesség + videó

Újjáéled a magyar nemesség + videó

Elkészült a Magna Hungaria filmsorozat második része az erdélyi arisztokrácia traumáiról és újjáéledéséről. Az MCC Magyar Összetartozás Intézetének Bál a kastélyban című új rövidfilmje nemzedékeken átívelő traumákat, minden körülmények között megőrzött hagyományokat és egy sokat szenvedett társadalmi elit újjászerveződésének lehetőségeit mutatja be.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!