2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Célpont 17:55

Kultúra

Szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára

Bár szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára, tönkretéve számos nagyértékű hangszert, technikai berendezést és a kottákat, a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és vendégei a veszély elmúltával megtartották szabadtéri műsorukat.

  • Szupercellás jégvihar csapott le Mága Zoltán debreceni koncertjének főpróbájára

A szervezők hétfői közleménye szerint a debreceni Kossuth téren tartott nagyszabású szombati koncerten fellépett Bodrogi Gyula, Csikos Sándor, Esztergályos Cecília, Fischl Mónika, Voith Ági és Koncz Gábor színművész, Sümegi Eszter és Molnár Levente operaénekes, Bangó Margit előadóművész, DJ Yamina, Mága Jennifer énekes és ifjabb Mága Zoltán hegedűs is.

Az esten közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és a Budapesti Gipsy Virtuózok Balassa Krisztián vezényletével, a Soloriens Kórus, valamint Túri Lajos Péter és társulata.

Az 50 év 50 koncert című eseménysorozatot Mága Zoltán idén Európa és Izrael békéjéért, valamint az állami gondozásban élő gyermekek megsegítéséért hívta életre. Ehhez kapcsolódva a debreceni koncerten bejelentette, hogy 3 millió forint értékben támogatja a debreceni hátrányos helyzetű gyermekeket.

Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész az elmúlt másfél évtizedben több alkalommal adott jótékonysági koncertet Debrecen templomaiban.

A közlemény szerint Papp László debreceni polgármester köszönetet mondott Mága Zoltánnak, hogy városukba újra emlékezetes műsort és konkrét segítséget, bátorító üzenet vitt, valamint a szombati vihar miatti bátor, de egyben jó döntést meghozva ezúttal sem okozott csalódást a város lakóinak. A városvezető a szombati koncert nagy sikerére való tekintettel elmondta, hogy jövőre Debrecenben is megrendezik Mága Zoltán újévi koncertjét.

A hegedűművész köszönetet mondott Papp Lászlónak a rászoruló emberek és a kultúra ápolásában tanúsított eddigi példamutató tetteiért, és arra biztatta a közönséget, éljenek alkotmányos jogaikkal és a béke támogatása mellett szavazzanak a jövőre - írták a közleményben.

Az 50 év 50 koncert című eseménysorozat vasárnap este Visegrádon folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!