2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Kultúra

Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak

Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak, a három tagú csapatok jelentkezését február 28-ig várják bármely hazai vagy akár határon túli középfokú oktatási intézményből - közölte az Országos Erdészeti Egyesület csütörtökön az MTI-vel.

  • Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak

Az erdők láthatatlan értékeit járja körbe a középiskolásoknak szervezett Fedezd fel az örökséged! nevet viselő erdőismereti vetélkedő. Az Országos Erdészeti Egyesület által ötödik alkalommal meghirdetett verseny hagyományosan online keretek között zajlik, így a jelenlegi járványhelyzetben is biztonságosan megrendezhető. A vetélkedő idén csatlakozik a mintegy 1500 iskola részvételével zajló Fenntarthatósági Témahét programsorozathoz - olvasható a közleményben.

Mint írják, a verseny ezúttal a láthatatlan erdő témáját mutatja be. Az internetes vetélkedőn résztvevő diákok a verseny feladatainak megoldásakor nemcsak az ismereteiket bővíthetik, de el is mélyülhetnek az erdők titokzatos, szemmel láthatatlan vagy csak nagyon nehezen észrevehető világában. Kiderülhet számukra többek között, hogy hogyan működik az erdő a sejtek szintjén, mi mindent rejt az erdei talaj, miként válik az élet nélkülözhetetlen alkotóelemévé az élettelen, valamint felfedezhetik, hogyan élnek az éjjel aktív állatok, a magukat nem mutató rejtőzködők.

A diákok ismereteinek bővítése mellett az országos vetélkedő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a hazai erdők értékeire, az erdei életközösség nélkülözhetetlenségére.

A virtuális megmérettetésre február 28-ig jelentkezhetnek három tagú, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok. A jelentkezésről minden információ megtalálható a www.vetelkedo.oee.hu oldalon, valamint a verseny Facebook- és Instagram-oldalán. A márciusban kezdődő versenyen a játékban résztvevő diákoknak öt elméleti feladatot kell megoldaniuk és egy kreativitást igénylő terepi videót is kell készíteniük.

Az országos vetélkedő eredményhirdetése április 19-én lesz, az oktatási intézmények Fenntarthatósági Témahetének online nyitórendezvényén. A verseny lebonyolítását az Agrárminisztérium támogatja - áll az összegzésben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Podcastot indít az MCC Magyar Összetartozás Intézete

Magna Hungaria címmel indít podcastot az MCC Magyar Összetartozás Intézete (MÖI). A közismert felületeken (YouTube, Spotify, Apple, Google) elérhető internetes hanganyag közeli és távoli határvidékekről, láthatatlan tájakról és korokról, történelemről és történelemhamisításról – a Kárpát-medencei magyarság húsba vágó kérdéseiről szól. Mindarról, ami megtart és itthon tart.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!