2019. június 18.,
kedd, Arnold, Levente napja

Óévbúcsúztató operettgálától zengett a Baradla-barlang

Hír TV

2018. december 30., vasárnap 22:03, frissítve: vasárnap 22:41

Több mint ezren voltak kíváncsiak az óévbúcsúztató operettgálára az Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangjában. A cseppkőbarlangban majd húsz éves hagyománya van a zenei rendezvényeknek, visszatérő vendég Szent Martin, de fellépett már a földalatti hangversenyteremben az Apostol együttes is. Az operettműfaj kedvelői pedig immáron a negyedik éve búcsúztatják együtt az óévet.

Az Aggtelkei Nemzeti Park Baradla-barlangja 1995-től a Világörökség része, amely Magyarországon a legrégebben kutatott és látogatott barlangrendszer. A hagyományos turistalátványosságok mellett a zenerajongóknak is kínál programot.

„Remélem, hogy nagyon jó lesz, mi nagyon szeretjük az operettet, és hát azért is jöttünk megnézni, mert ez egy különleges környezet. Egyszer már jártunk itt barlangnézőbe, de így még nem, úgyhogy nagyon kíváncsiak vagyunk” – fogalmazott egy hölgy az előadás előtt.

A barlang hangversenytermét minden évben látogatják a határon túlról is. Csapla János és baráti társasága Rozsnyóról érkeztek. „Azért a visszhangért, meg azért a koncert hall, hogy is mondanám, az a termet, ami ott benn van, az az érdekesség itt, azt szeretnénk megtekinteni, úgyhogy az év végén egy ilyen kellemes időtöltésre jöttünk el ide, megtaláltuk az interneten. Ez az érdekes benne” – emelte ki.

Az operettgálán idén Torda Zoltán és zenekara búcsúztatta az óévet. Ahogyan a zenekar vezetője fogalmazott, a különleges földalatti helyszínen nemcsak a hangzás más, a hangszerek is másként viselkednek.

„Mikor először idejöttem, vagyis másodjára, mert gyerekkoromban is voltam, mint diák, nagyon meglepődtem, nagyon-nagyon jó az akusztikája. Nem gondoltam, hogy ilyen jó az akusztika, nagyon jó itt muzsikálni, szeretünk” – emelte ki Tordai Zoltán.

A mai hangverseny egyben a zenei évad zárása is volt a Baradla-barlangba.