2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kultúra

Óévbúcsúztató operettgálától zengett a Baradla-barlang

Több mint ezren voltak kíváncsiak az óévbúcsúztató operettgálára az Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangjában. A cseppkőbarlangban majd húsz éves hagyománya van a zenei rendezvényeknek, visszatérő vendég Szent Martin, de fellépett már a földalatti hangversenyteremben az Apostol együttes is. Az operettműfaj kedvelői pedig immáron a negyedik éve búcsúztatják együtt az óévet.

  • Óévbúcsúztató operettgálától zengett a Baradla-barlang

Az Aggtelkei Nemzeti Park Baradla-barlangja 1995-től a Világörökség része, amely Magyarországon a legrégebben kutatott és látogatott barlangrendszer. A hagyományos turistalátványosságok mellett a zenerajongóknak is kínál programot.

„Remélem, hogy nagyon jó lesz, mi nagyon szeretjük az operettet, és hát azért is jöttünk megnézni, mert ez egy különleges környezet. Egyszer már jártunk itt barlangnézőbe, de így még nem, úgyhogy nagyon kíváncsiak vagyunk” – fogalmazott egy hölgy az előadás előtt.

A barlang hangversenytermét minden évben látogatják a határon túlról is. Csapla János és baráti társasága Rozsnyóról érkeztek. „Azért a visszhangért, meg azért a koncert hall, hogy is mondanám, az a termet, ami ott benn van, az az érdekesség itt, azt szeretnénk megtekinteni, úgyhogy az év végén egy ilyen kellemes időtöltésre jöttünk el ide, megtaláltuk az interneten. Ez az érdekes benne” – emelte ki.

Az operettgálán idén Torda Zoltán és zenekara búcsúztatta az óévet. Ahogyan a zenekar vezetője fogalmazott, a különleges földalatti helyszínen nemcsak a hangzás más, a hangszerek is másként viselkednek.

„Mikor először idejöttem, vagyis másodjára, mert gyerekkoromban is voltam, mint diák, nagyon meglepődtem, nagyon-nagyon jó az akusztikája. Nem gondoltam, hogy ilyen jó az akusztika, nagyon jó itt muzsikálni, szeretünk” – emelte ki Tordai Zoltán.

A mai hangverseny egyben a zenei évad zárása is volt a Baradla-barlangba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!